Nemzeti színű üdítő szelet

A hagyományos Fanta / Mirinda szelet az alapja. Szerettem volna valami mást, különlegesebbet és innen jött az ötlet hogy a színekkel variáljak, így született meg ez a magyar nemzeti színekben pompázó süti .

 

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

6 db tojás

6 ek  porcukor

1 dl étolaj

4 ek liszt

0,6 dkg sütőpor

mandula aroma (annyi hogy élénk zöld színe legyen)

A krémhez:

25 dkg vaj

20 dkg  porcukor

50 dkg tehéntúró

1 db citrom (reszelt héja)

1 cs. vaníliás  cukor

A mázhoz:

2 cs.  vaníliás pudingpor

8 dl málnás szénsavas üdítő

4 ek  cukor

málna aroma (annyi hogy élénk piros színe legyen)

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet és a sütőport összekeverjük és a tojásos masszához keverjük, majd a mandula aromával „színezzük” (tetszőlegesen aszerint hogy milyen élénk színt szeretnénk).  A vajjal kikent, lisztezett tepsibe beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. A pudingport a szénsavas üdítővel és a cukorral sűrűre főzzük, a végén „színezzük” (tetszőlegesen aszerint hogy milyen élénk színt szeretnénk). Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Fotó és recept: Szűcsné Farkas Angelika