Dobálos sütike Ujfalusiék konyhájából

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliáscukor

pici só

25 dkg margarin

0,5 kg túró

0,5 l tej

5 egész tojás

1 csomag mazsola

(aki szereti kapor is lehet)

 

Elkészítése:

A lisztet, cukrot, sütőport és a vaníliáscukrot a sóval együtt egy tálba tesszük. A margarin felét felolszvasztjuk Ezt ráöntjük a tésztára és elmorzsoljuk. A morzsalék felét a tepsi aljára tesszük, miután kivajaztuk a tepsinket. Ezután a túrót, a mazsola felét (esteleg kaprot) rászórod a tésztára, majd a morzsalék másik felével betakarod. A tejet a tojásokkal jól elkeverjük egy habverővel és ezt ráöntjük a tésztánkra, valamint a maradék mazsolát és a szintén megolvasztott margarinunkat.

Előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 40 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Recept: Ujfalusi Mária

Fotó: Patak Gábor Gaba