Jakab Cintia első klipje egy karácsonyi dal

2020 májusában az Örkényi Szabadidő Központ által szervezett Virtuális Világ Zenésze versenyen ismerkedett meg Gyémánt Ferenc Artisjus díjas zeneszerzővel – és szövegíróval Jakab Cintia. Ugyanis ebben az online programban mindketten zsűritagok votlak.  “Küldtem neki a kislemezemből és kértem, hogy hallgassa meg és mondjon róla őszinte véleményt, hisz ebből tudok építkezni a jövőben. Megtiszteltetés volt számomra, hogy elfogadta és véleményezte. ” – kezdi a beszélgetést a fiatal énekesnő. 

-Meglepett egy saját dallal, melyet nekem írt:  Egyszer az álmaink is valósággá válnak címmel. Ez volt életem első „saját” dala. Nagyon tetszett, ezért azonnal meg is hangszereltettem Id. Jerzsele Zoltánnal és felvettük a stúdiójában ezután publikáltuk. – mondja moiollyal az arcán Cintia. Majd folytatja, Karácsony előtt szerettem volna egy saját karácsonyi dalt így megkértem Ferencet, hogy írjon nekem egy ünnephez méltó szerzeményt. Meggyesi Évával versíró, szerzőtársával karöltve írtak is nekem egy gyönyörű dalt Áldott Karácsony címmel. Ez volt az 5. „Gyémánt” dalom.”

-Ez az első saját klipped ugye? Mesélj ennek a történetéről.

-Úgy gondoltam, hogy ezt a csodálatos dalt nem publikálhatom csak úgy képekkel összevágva, kell hozzá egy igazi ünnephez méltó videóklipp is.  Elsősorban egyeztettem Ócsán a Dormány Fotó-Videóval, Dormány Andival és férjével Dormány Tivadarral, hisz ők nagyon profik a témában és megbeszéltük, hogy miként tudnánk ezt megvalósítani. Lefixáltuk az időpontot, megbeszéltük, hogy milyen helyszíneken fogunk forgatni. Soha nem csináltam még ehhez hasonlót, így izgultam, hogy mi lesz belőle, de tudtam, hogy jó kezekben vagyok. A belső helyszínt nem tudtam volna máshol elképzelni, csak is náluk a műteremben, Andrea és Tivadar csodálatosan berendezte a termet, meseszép díszlet, igazi karácsonyi filmbe illő hangulat; Fenyőfa, csillogó díszek, ajándékok, kandalló, manók, hópelyhek és még sok-sok ünnepi dolog, igazi mesébe illő helyszín.

-Külső helyszínt is szerettél volna?

– Igen! De szóba  sem jöhetett más, mint Örkény városa. Örkényen tudom, hogy mindig nagy szeretettel várnak.  és az is tudom, hogy rájuk mindig, mindenben számíthatok, ezért elsősorban felhívtam Patak Gábort az Örkényi Művelődési ház igazgatóját és meséltem neki a tervemről. Támogatta az ötletemet és mindvégig a segítségemre volt. Ezután beszéltem Kulcsár István Polgármester úrral és engedélyt kértem tőle a forgatáshoz. István ahol csak tud a kezdetektől támogat és segíti a karrierem kibontakozását, ezért nagyon hálás vagyok neki. Örkény minden egyes pontja csodaszép ünnepi fényekbe öltözött.  

— De ebben a klipben nem csupán te szerepelsz.

-Felkértem Jerzsele Zoli bácsit, hogy szeretném, ha szerepelne a klippben. Nagy örömömre elfogadta, de a vírushelyzet miatt, nem tudott velünk forgatni, így az ő jelenetét profi módon otthon vette videóra.

– Milyen volt a forgatás?

– December 13-án  délután kezdtük el a forgatást. Nagyon izgatott voltam, hisz soha nem volt még ilyenben részem. Fodrász, smink, csillogó ruhák, fények, kamerák úgy éreztem magam mint egy igazi énekes vagy egy színésznő. Szinte egy teljes napot forgattunk.  A nap végére egy kicsit elfáradtam, de nagyon élveztem az egészet, hisz egy fantasztikus csapattal dolgoztam mindvégig. Úgy gondolom, hogy ünnephez méltóan sikerült ez a videó. Hálás vagyok mindenkinek aki közreműködött életem első videóklippjének forgtatásában. Nekem ez egy örök emlék marad. Remélem, hogy mihamarabb közönség előtt is előadhatom Gyémánt Ferenc által írt dalaimat. Ezzel a dallal és a klippel kívánok minenkinek Áldott, Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket!