Őrangyalok segítettek Józsefvárosban

Az Életmentő a beteg gyermekekért és a nagycsaládosokért alapítvány  célja a beteg gyermekek, különösen a daganatos betegségben szenvedő gyermekek gyógyulási esélyeinek javítása, családjaik támogatása, valamint a szociális krízishelyzetben lévő hátrányos helyzetű nagycsaládosok támogatása. Országos szinten az egészségügyi központok működésének javítása, valamint műszerek fejlesztése és bővítése. 

E nemes feladatot vállalták, amikor elindultak a rögös úton.  A Szent László Körházzal több éve kapcsoaltban vannak. A két ünnep között 3 millió forint értékű adományt fognak vinni.

Az Emberi hang díjas Kovacs Gigi énekesnő aktív részese ennek a munkának. “Egy közös ételosztásnál ismertem meg őketőket és akkor úgy döntöttem, hogy segíteni fogok nekik mert szívvel-lélekkel csinálják, amit csinálnak.” – nyilatkozta a művésznő az alapítványról. Majd gyorsan hozzátette “több jótékonysági rendezvényt csináltam már. mivel  most nem lehet ezáltal próbálok úgy segíteni, ugyanúgy azoknak a gyermekeknek és rászorulóknak, mint ahogy eddig tettem. A közösségi oldalon megosztom hogy, aki úgy gondolja. hogy egy picivel is tud segíteni az kérem segítsen, mert igenis picivel is tudunk sokat adni.”

 Jónás Csaba Anita az alapítvány elnöke lapunknak elmondta: “december 22-én 250 gyermeknek tudtunk csomagot adni, amiben voltak  ajándékok, játékok, ruhák. Ezeket a  Józsefváros oÖnkormányzatának egyik helységében (1084 Deri Miksa u 3) tudtuk kiosztani.”  S mindeközben Örangyalokká is váltak, mégpedig Józsefváros Örangyalai lettek.

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók: Kovács Gigi, Jónács Csaba Anita