ILDY LEE JELTÁNC KLIPPREMIER

Katja és Zsuzsi villáminterjúval

Napsugár Anna 45 éves halló ideg sorvadással született, mára már siket, édesapja lemezlovas-vendéglátós, édesanyja varrónő (hobbi táncos) volt. Szakvizsgázott plus size modell, platina és arany lemezes dalszerző-dalszövegíró a Sztárlimonádé Aranyalbummal. Margitos amatőr színész, többszörösen nyertes szavaló. A jeltánc segít lebontani a fogyatékossággal élő emberek és az egészséges társadalom közötti falakat is. Olyan gyógyító hatású gyógy terápiás táncművészet, ami mindenkihez szól. A Hivatalos működési engedéllyel rendelkező jeltáncművészeti ág általa született Magyarországon, amit 30. éve épít, a jelnyelv és a tánczenei ritmus kottájával adja át a zene varázsát, ebben 100 díjat tudhat magáénak.”SZÁMODRA MIT JELENT A JELTÁNC MŰVÉSZET?- e témában hirdettük meg a Második Nemzetközi virtuális 2020. JELTÁNC Összművészeti Alkotói pályázatot mindenkinek. A pályázat külön esélyegyenlőségi alappillérje volt, hogy nem választotta a ZSŰRI külön, hogy ki él fogyatékossággal ki egészséges ki gyermek ki felnőtt, együtt zsűriztek, így egyforma eséllyel indult mindenki. 2020.december 05 – én szombaton este érkezett a hír Győrből, Beöthy Élő Hajnalka, akinek az elműt éveiben számos sikeres kulturális rendezvényei zajlottak, az első helyezést elért festőművész felajánlást tett, hogy, 2021-ben kiállítja a beérkezett alkotásokat mind, egy kiállítás keretén belül. Ha a vírus okozta megszorításoknak vége, lehetőség nyílik a rendezvények megtartására, akkor nyilvánosságra hozzuk a helyszínt, az időpontot!  Így a Virtuális Kiállításból Valóságos Kiállítás lesz minden alkotó számára hatalmas megtiszteltetés és Csoda. JELTÁNC MŰVÉSZETI Pályázat az ág szükségét, erejét, varázsát mutatta meg beérkezett 30 festmény, vers és rajz alkotásban 2 alkalommal . Minden beérkezett alkotás a Jeltánc látványt művészeti ág sokszínűségét igazolta. Mindenkinek másképpen megy át, másképpen hat minden ember lelki világára, ha jeltáncoló művészt lát színpadon élőben vagy bármilyen médián keresztül. Mindenki más állapotban van, amikor jeltáncot lát így mindig más lelki állapotban nézi meg előadásunkat, mindig másképpen fog hatni rá.

PITTI KATALIN ZSŰRI ELNÖK FŐDÍJASA

ZSÜRI 1. HELYEZÉS

BUDAPEST EYE MÉDIA FŐDÍJA

ALKOTÓ NEVE: Ildy Lee (Los Angeles)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: JELTÁNC (Dal Napsugár Annához)

Elkészült Ildy Lee művésznővel második közös munkánk.

A meglepetés videót Kaszás Bence sztár fotós operatőr készítette és Scharek János menedzser szponzorálta.

A CSODÁLATOS WINDA CZUKORMADÁR RUHA KOLLEKCIÓT NAPSUGÁR ANNÁN, A SUGARBIRD TÁMOGATTA, ÁLMA VÁLT VALÓRA.

A Klip linkje:

https://youtu.be/MIfYTfC6q50

Legnagyobb büszkeségem Német Zsuzsi Német 25 éve jeltáncosom. Azóta Többszörös Országos Színpadi Látványtánc-show tánc-jeltánc bajnok .

2020 december 20-án vasárnap a 2020 ELSŐ ONLINE RITMUS CSAPATOK ORSZÁGOS TÁNCVERSENYEN színpadi látványtánc-jeltánc egyéniben 2. helyen végzett, legérdekesebb előadásmódjával különdíjas is lett és duó jeltánc kategóriában velem a róla szóló Angyalarcú kisgyerek dalunkkal elsők lettünk. Interjúm Német Zsuzsival a 2. Nemzetközi jeltánc pályázatról, amiben Zsűri tag volt.

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást? 

– 25 évvel ezelőtt a Petőfi Csarnokban a Dj dominique és barátai rendezvényén találkoztam először a jeltánccal akkor próbáltam Anna mozdulatait lemásolni a néző téren, akinek nagyon megtetszett, és felhívott a szinpadra.

2.Mi inspirált a Napsugár jeltànc tagságra? 

– Élveztem az előadást, amikor jel táncolhattam mellette, akkor szeretem meg a jeltáncot, gyógy terápiás hatással van rám, mert egy kellemes érzéssel tölt el, amikor táncolhatok a Napsugár Annával (jeltánc tanárommal) mert így megmutathatjuk a Siket világnak a zene világát jelnyelven keresztül.

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat zsűrizése? 

– Azért inspirált a pályázat zsűrijében való részvétel, mert így megtudhattam, hogy az emberek (pályázok) mit gondolnak, éreznek  jeltáncról és annak világáról és önmaguk felé, ebből következtetéseket lehet levonni hogy ők hogyan látják A mi tevékenységünket.

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni? 

– Számomra a jeltánc pályázat, és a zsűriben való részvétel örömteli várakozás és pozitív visszajelzés jelentett, hogy jól végezzük a munkánkat. Rendszeresen van közös projektünk, csodálatos érzés Annával egy színpadon fellépni és jelelni a dalokat, amelyek közül a kedvencem az Angyalarcú kisgyerek, aminek a szövegét rólam irta.

– 5.Mi a jövő terved? 

– Ha Anna is szeretné, akkor nagy örömöm lenne Annával továbbra is fellépni és megörvendeztetni a hálás közönséget.

VERS 1. HELYEZÉS

ALKOTÓ NEVE: Sebestyén Katja (Budapest Újpest)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME:  Jelbe zárt világ-mesebeli út a zenéhez

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, ésv milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– 2020 januárjában találkoztam először a jeltánccal. Akkor, amikor Napsugár Annával készítettük a Miss molett dalunk klipjét. Engem amúgy a jeltánc elvarázsolt. Nem tudom, hogy a siket embereknek mit jelenthet a jeltánc, de nekem tetszik!

2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

Maga Napsugár Anna. Hiszen személyesen ismerem, kedvelem őt.

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

Ez a pályázat apró remény is egyben sok halló és nem halló ember számára. Ez a pályázat apró remény is egyben sok halló és nem halló ember számára.

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

Volt bizony, de nem színpadon, hanem közös klipünk van. Anna nagyon kedves, energiával teli emberke, akivel bizony sokban hasonlítunk. Az alkatunk, a hajunk, az édesanyáink odaadó gondoskodó hozzáállása a művészetünkhöz.

5.Mi a jövő terved?

– Jövő terv? Jó lenne, ha ennek a koronavírusos időszaknak vége lenne és végre kezdhetném a koncerteket, fellépéseket, hiszen ez a közel egy év borzalmas volt, mindenkinek!