

A híres zongoraművész, minden évben megsüti a szokásos bejglit a karácsonyi asztalukra. Idén azonban kettesben tölti a szentestét férjével, Oszter Sándor színművésszel.
-Kitől tanulta e tradíciónális sütemény készítésének fortélyait?

– Könnyü helyzetben vagyok, mert nagymamám és a barátnőm nagymamája is kitűnő bejglit sütött, így aztán ezt megtanultam tőlük. Nem telhet el úgy karácsony, hogy ne készítsek a családomnak.
– Mi lesz még az ünnepi asztalukon?
– Sándor a tavunkból kifogja a halat és abból készül majd a halászlé s a rántott ponty. Ez is a szokásainkhoz tartozik, akárcsak a magyarok nagyobb részének.
– Látógatóik is lesznek az ünnepen?
– Nézze a mostani hekyzetben kevesen vállalják be, hogy együtt töltsék a szeretet ünnepét a rokonságukkal. Kettesben fogunk ünnepelni Sándorral. De az ünnep után azért bízom benne, hogy meglátogatnak a gyerekeink.

– Egy csodás helyen töltik a téli időszakot. Nem fog hiányozni a hó?
– Valóban fantasztikus a hely, a vidéket nagyon szeretem. Körbe vagyunk véve hegyekkel és biztos szép lenne, ha beborítana mindent a hó, de enélkül is tudunk ünnepet csinálni.
– Mi az, ami fontos még az ünnephez?
– A legfontosabb az egészség és a szeretteink. Azonban,, ha nincsenek is velünk most, mégis feldíszítettük a házat, a fát, ünnepi lesz az ebéd, mert ezt a tradíciót meg kell tartani. Fontos a léleknek, fontos mindannyiunknak.
Írta: Patak Gábor Gaba
Fotók: Donatella Failoni archívuma
Legutóbbi hozzászólások