Emberi Hang Életműdíjat kapott Galambos Erzsi

Az Emberi Hang díjat immáron hat éve ismerheti a nagyérdemű. Azok a személyek kaphatják meg, akik a szeretet, a béke, a humanizmus, a tolerancia és a segítségnyújtás mezsgyéjén járnak. Átvette már  a  korábbi években Törőcsik Mari, Presser Gábor vagy a Korda-Balázs házaspár is.

Ennek a kitüntetésnek az Életműdíj fokozatát kapta meg születésnapjának előestéjén Galambos Erzsi. Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház örökös tagja. Fel sem lehet sorolni munkásságát, életútját. Ha röviden szeretnénk fogalmazni, azt mondhatnánk, a legenda, aki kezdőként szintén legendás művészekkel játszhatott együtt, mint Latabár Kálmán vagy  Rátonyi Róbert.

Munkássága, élete, a garancia, hogy, ha ő színpadra lép, ott profizmus, ott alázat és valódi karaktermegformálás van. Szeptemberben kapta meg a XIII.  kerület díszpolgári címét. 89. születésnapja előtt egy nappal pedig az Emberi Hang Életműdíját vehette át.

Az idei évben a koronavírus okozta karantén és egészségügyi védekezés miatt elmaradt a szokásos díjátadó gála. Galambos Erzsinek postai úton  juttatták el  az oklevelet és a díjat is.. A csomag átvétele után azonnal felhívta telefonon Patak Gábor Gabát, a díj megálmodóját. Lapunknak elmondta: “Nagyon nagy öröm, hogy születésnapom előestéjén egy ilyen díjat kapok. Nagyon szép a díj és megható, hogy így időzítettek. 89. születésnapom ajándéka. Kimondani is hosszú. De a szeretet a legfontosabb és remélem minél előbb tudunk személyesen találkozni a díj odaítélőivel.”

A díj létrehozója azt mondta: “Nagy megtiszteltetés, hogy azt a díjat, amit én hoztam létre, egy ekkora legenda átvette. A beszélgetésünk tele volt szeretettel és ezernyi köszönettel. Galambos Erzsi élő követe mindannak, ami ennek az elmerésnek a  lényege. Külön köszönetem közös barátunknak,  Szalai Zsoltnak, aki segített abban, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot egymással.”

Ezúton is gratulálunk és jó egészséget kívánunk Galambos Erzsinek!

Fotók: Galambos Erzsi archívuma