Urbán Erika: Minden  ember, örömre, nem gyűlöletre született

Bege Margit
Bege Margit

Advent a szeretet, a meghitt várakozás ideje. Közeleg a fények ünnepe, a szeretet még jobban megsokszorozódik és nyomot hagy sokak lelkében, tettei által a világban.   Urbán Erikát kerestem meg, hogy beszéljen pár mondatban az elmúlt két évéről. “2018. június  14 életmentő, és egyben helyreállító műtétem volt. 12 óra altatásban zajlott. Ezalatt találkoztam a Papával, (Kiskabos) színesben élőben. Azt mondta “Anya mèg ne gyere!” -kezdte a beszélgetést a kitűnő színésznő. Jókedvvel az arcát hozzá is tette: “A Papa Visszaküldött. A barátaim azt mondták, hogy  nagy harcos vagy, soha nem adod fel.”  Akik ismerik a színpadok királynőjét, tudják, hogy eddigi élete során számos alkalommal kellett küzdenie, harcolnia. Sokszor tépázta meg a sors, hiszen nagyon hamar elvesztette édesapját a hegedűművész Urbán Imrét és édesanyját, Bege Margit színésznőt.

Ilyen szülőkkel, ilyen vénával nem is csoda, hogy Orson Welles egy budapesti látogatását limuzint küldött az akkor alig húszéves tehetségért. Várta őt Amerika, Hollywood, ám ő mégis itthon maradt. Akárcsak Kabos László, aki nem ment külföldre, mert itthon akart színész lenni. Egyik dalában azt énekli: “Nekem idehaza többet, ha összecsattan két tenyér, mint kint a vastaps.”  Így talált egymásra a két lélek és lettek egymásnak a szerelem, a barátság, a szülők. Egyszóval Kabos és Urbán összeforrt lélek volt földi kapcsolatuk során.

Kabos László és Urbán Erika
Kabos László és Urbán Erika

A küzdő szellemű nő, a legendás művész azt vallja: “Soha nem adom fel, hogy harcoljak az igazságért, az emberi jogokért, a megkülönböztetés ellen! Ezert kell még itt lennem. Nagyon durva, embertelen lett a világ, a szavak energiát sugároznak, a gyűlöletbeszéd negatív energia, semmi jó nem terem belőle” Céltudatos és gyorsan hozzáteszi kimozdíthatatlan álláspontjához, hogy “meg kell válogatni szavainkat mert csak emberi hangon  lehet megoldani mindent.”

A Hírgalamb olvasóinak pedig ezen túlmenően azt üzeni: “Kívánom az Új évre, hogy küzdjünk együtt, ha már emberként születtünk erre a csodálatos világra! Minden  ember, örömre, nem gyűlöletre született! Kívánok jó egészségeset, ha az van minden megoldható!

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók: www.hiros.hu,

http://nepiesmudalokmagyarnotak.network.hu/

Patak Gábor Gaba