Jelölj te is arra érdemes személyt az Emberi Hang Díjra

Az Emberi Hang díjat   2014-ben alapította Patak Gábor Gaba. Olyan személyek kaphatják meg, akik a szeretet, a béke, a humanizmus, a tolerancia és a segítségnyújtás mezsgyéjén járnak. Fontos, hogy a díjazottak elutasítják a rasszizmust, a kirekesztést, a homofóbiát.

Eddig átvette a díjat többek között Törőcsik Mari, a Korda_Balázs házaspár, Presser Gábor, Madarász Kati vagy éppen Urbán Erika színművésznő. Posztumusz díjat kapott életművéjéért, emberi tetteiért Kabos László, Somhegyi Vera és Somló Tamás is.

Emberi Hang díjra jelölhető, aki a szeretet, a béke, a humanizmus, a tolerancia és a segítségnyújtás mezsgyéjén jár, és valamennyi kritériumnak megfelel. Életével, tetteivel példa arra, hogy emberi módon is lehet élni és önzetlenül segíteni másoknak.

Emberi Hang díjas lehet:

Akit a közönség az Internetes listás szavazáson – amit a Kuratórium állított össze a beérkezett ajánlások alapján- a legtöbb – a szabályzatban rögzített számú- szavazattal ajándékoz meg.

A Kuratórium döntése alapján érdemes a díjra.

A szavazás időtartama 30 naptári nap. A jelölt állítás szintén 30 naptári nap. Ezekről információt, mindig az Internetes felületeken teszi közzé az Egyesület. A jelöltek nevét, bemutatását is az Interneten keresztül kell e-mailben elküldeni az Egyesület részére. A Kuratórium 5 tagból áll, melynek elnöke mindenkor az Egyesület elnökével azonos.

Az Emberi Hang díjakat egy gála keretében osztják ki évente egy alkalommal. Maximum 15 díjat lehet kiosztani. Előfordulhat, hogy év közben a Kuratórium úgy dönt, hogy valakit külön díjaz, aki nem a díjátadón veszi át a megtisztelő címet, hanem más helyszínen, más időben.

Az Emberi Hang díjat a Kuratórium bármikor megvonhatja a 2014 óta díjazottaktól, ha arra érdemtelenné válnak. Ennek vizsgálata akkor történik meg, ha valamelyik korábbi díjazott olyan cselekedetet hajt végre, mely nem elfogadható a díj értékrendjéhez. E tény megállapításának vizsgálata során a díjazott írásbeli vallomására is szükség van, amennyiben ettől elzárkózik automatikusan megvonják tőle a díjat.

Emberi Hang díjra jelölni olyan személyt, aki már egyszer elérte a díjat, csupán 10 évente lehet. Tehát többször is megkaphatja egy adott személy az életében. Emberi Hang díjjal kitüntetett viszont halála után posztumusz díjat nem kaphat.

A Kuratórium tagság: elnöke az Egyesület mindenkori elnökével megegyezik. A Kuratóriumnak rajta kívül négy másik tagja van, akiket az Elnök kér fel minden év március 1-éig. Mandátumuk egy évre szól, de meghívhatók az év lejárta után is a Kuratóriumba. Így Kuratóriumi tag nem csupán az egyesület tagságából kerülhet, ki, hanem a szervezethez nem kötődő személy is. A Kuratórium titkára címet a három tag egymás közt szavazással dönti el, hogy ki viselje e titulust. A titkár feladata – az elnök mellett- az oklevelek aláírása és a jegyzőkönyvek vezetése.

A feladat:

Jelöljön az Ön környezetében élő, olyan személyt, aki ezeknek a kritériumnak megfelel.  Küldje el a jelölt személy életrajzát, cikkeket a munkásságáról, fotókat. Mindezt a szavazas@eheegyesulet.hu e-mail címre.

A jelöltek adatait 2021. január 15-éig lehet elküldeni.

Írta: eheegyesulet.hu