Szűk körben adták át idén az Emberi Hang díjakat

Az Emberi Hang Díj 2014 óta kerül kiosztásra. Olyan élő, vagy már elhunyt személyeknek adják, akik egész életükkel példák arra, hogy a szeretet, a béke, a humanizmus, a tolerancia és a segítségnyűjtás fontos alapkövek számukra. Az eddigi megszokott Gála most elmaradt a Covid-19 miatt.

Eredetileg a szervezők Örkényben az impozáns Pálóczi Horváth kastélyban szerették volna megtartani ezt a nívós eseményt. A mostani kritikus helyzetben azonban erről le kellett mondaniuk.

Ez azonban ne szegje senkinek a kedvét, hiszen tegnap késő délután Budapest egyik kávézójában megtörtént az ünnepélyes díjátadó. Szűk, családias körben. Ez utóbbi, mármint a családias jelleg, jellemző a díjátadókra. Ugyanis minden eddigi programon étellel, itallal, kitűnő fellépőkkel várták a vendégeket és persze a jótékonyság jegyében, rászorulóknak gyűjtöttek.  A hat év alatt több beteg gyermeken segítettek idehaza, de 2017-ben 80 ungvári árvának is tudtak segíteni.

A rendhagyó díjátadón Somló Tamás kitűnő zenész posztumusz elismerésben részesült, amit az özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér vett át. Somlót senkinek nem kell bemutatni. Élete, színpadi munkássága a magyar közönség szemei előtt zajlott.  Czutor Zoltán zeneszerző, szövegíró, a Belmondo egyttes frontembere is átvehette a jeles kitüntetést. A TV2-n nemrég futó műsorban egy ország ismerhette meg, hogy az ember, mindig egyenes kell, hogy maradjon és gerinces.

Az ünnepélyes hangulat után Keszthelyi Gyöngyvér elmondta: “Tomi négy éve nincs velünk, a hiányát semmi nem pótolja főleg egy ilyen alkalommal. Ezt neki kellett volna átvennie. Neki járna ma a siker, ővé kellene , hogy legyen a rajongóiank szeretetteli gratulációja.”

Czutor Zoltánt is megkérdeztük az esemény után. “Azért esik különösen jól ez a díj, mert mindenféle szarkazmusom, szúrós megjegyzéseim, vagy épp nyersességem ellenére átviláglik a lényeg. Akik jól értenek, látják, hogy számomra is mi fontos igazán. Ez pedig pont az, amit az Emberi Hangon az Életért Egyesület Kuratóriuma értékel.”- mondta mmáron díjazottként.

Patak Gábor Gaba a díj megálmodója arról beszélt, hogy “Nem gondoltam volna, azt, hogy ez a díj hat éve lázba hozza az embereket. A mostani helyzetben, amikor maszkban élünk, még inkább fontos, hogy áthatoljon és eljusson az emberek szívébe, hogy szeretetben, békében sokkal jobb élni. Jobb élni, ha toleráns vagyok és közben lehetőségeimhez mérten segíteni is tudok másoknak.”

Hetedik alkalommal adták át a díjat, aminek a modanivalója az alappilére az emberi életnek. A szervezők tervezik, hogy decemberben lesz egy életműdíj átadás is, de ez függ még a most kialakult helyzettől is.

Ezúton gratulálunk a díjazottaknak!

Írta: Emberi Hang Díj Kuratóriuma

Fotók: Emberi Hang Díj Kuratóriuma