A levegő királyi párja a PureLove Duo

Szilágyi Violetta már gyerekkora óta balettet tanult Szegeden. Persze iskola mellett, magánúton. Szülővárosában a Szegedi Nemzeti Színházban klasszikus balettben utolérhetetlen volt. Barcelonában a világbajnokságon ezüsteremet is szerzett show tánccal, csapatban. nem is csoda, hiszen minden táncstílust szeret és élvezi a munkát, ami a hobbija is. Egy ideig Ausztriában is dolgozott, de úgy gondolta itthon szeretné művészi ambícióit kamatoztatni és persze idehaza várta a szerelem. Ugyanis a Coincidance Társulatban már szerelmespárként dolgozott Csibi Lászlóval.

Laci tíz éves lehetett, amikor a Latin-amerikai és a standard táncokat elkezdte. A Talentum Tánciskolában tanult. Megszerette a klasszikus balettet, a dzsesszt. A zene ritmusát, a tánc pörgős vagy éppen lassú lüktető ütemét is érzi és szereti. A Táncművészeti Egyetemre is beiratkozott, de egy év után elhagyta az intézményt. A táncos álompár  turnézott Dániában, Németországban, Izraelben, Mexikóban, de a hazai közönség láthatta a MOM, a MÜPA, az Erkel Színház színpadán és számos más helyen is felléptek. Mostanában az Alexander Picard Cirkuszban   láthatóak. De hogyan is kerültek ide? “Szeretünk utazni. A tánc a hivatásunk és a szenvedélyünk egyben. 2019-ben hét hónapot töltöttünk el egy óceánjáró hajón. “- kezdi a duó női tagja Letti. Majd tisztelettudóan átveszi a szót Laci: “Csodás hónapok voltak. Görögország, Olaszország, Maldív szigetek és több más országban is táncolhattunk. Élveztük a tavalyi évet.” 

A tavalyi év végén aztán az akrobatikus táncot is elkezdték megtanulni. Vincze Tündétől megtanulták a legfontosabb kötéseket, kötőelemeket. A levegő, a föld egyszerre lett táncterükké. 2020. áprilisára már el is készítették a 45 perces műsorukat, aminek koreográfiája, története a saját gondolataikból pattant ki. A szerelmeseknek evidens volt a történet a szerelemről, az érzelmekről, a szeretet motívumairól. Aztán most jutunk el az említett cirkuszig. Krai Sándor és felesége Mónika megkeresték a táncművészeket, hogy menjenek el hozzájuk fellépni. A PureLove Duo fel is lépett. Sikeresen fogadta a nagyérdemű Albertirsán, Lajosmizsén, Örkényben, Ráckevén is. Mivel korlátozottak most a lehetőségek és a szenvedélyük a tánc, így a cirkusz lehetőséget ad nekik a szenvedélyük megélésére, illetve a nézők sokaságának tudják bemutatni, hogy a földön éppúgy lehet táncolni, mint a levegőben. Aki látta őket, mindenkit ámulatba ejtette a szépségük, a kecsességük, a kiforrott műsoruk, az, hogy tudják uralni a levegőt és olyan mutatványokat végre tudnak hajtani, melyek egyediek, vagy kevesek által megvalósíthatóak.

A szerelem és a tisztaság játéka a színpadi létük és a való életben is olyan tiszták, alázatosak és tele vannak energiával, tudással és hittel, hogy a vírus után végre a 45 perces műsorukat teljes egészében be tudják mutatni. Laci azt vallja, hogy “fél gőzből nem lesz eredmény. Teljes erőbedobással kell csinálni.” A valóság valóban ez, hogy sikert elérni céltudatosan lehet. Letti törékeny alkatával, de annál nagyobb szorgalmával azt mondja: “álmodd meg és tedd elérhetővé az álmaidat” 

Kell ennél több? Céltudatosság, alázat és szakmai valós tudás. Ez a PureLove Duo. Tiszta szerelem, tiszta siker!

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók: PureLove Duo archívuma