Elhunyt Maha Raniet indonéz festőnő

Drága Barátaink, Művész társaink, művészetet pártoló tagjaink!
Megrendülten és mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy Egyesületünk egyik számunkra oly kedves indonéz pártoló, támogató művésze, tagja, a Ver-Deco Dijas Képzőművész, a Tapintható Valóság kiállítás sorozatunk hű támogatója, Maharani 47 évesen, hirtelen , örökre itt hagyott bennünket és egy szebb világba költözött. Egy csodás festő művésznővel lett most szegényebb ez a világ! Maharani életének nagy részét Indonéziában, Malang városában töltötte. Művészi világát is az indonézia adta szépségek ihlették meg, s előszeretettel alkalmazta ezt műveiben. De szíve gyakran Magyarország felé húzta, s több alkalommal élvezhettük szeretetét, gyermeki báját. Számtalan kiállítást tudhat maga mögött Indonéziában és több országban, köztük Magyarországon is.
Jelentősebb Magyarországi kiállításai a Fiatal Művészek Galériájában, Bézi Péter kurátor meghívására és a Ver-Deco Művészeti Egyesület Galériáiban, Veress Gabriella elnök meghívására történtek. Mindkét galériával kiváló kapcsolatot, őszinte barátságot ápolt a mai napig. Életének párja, managere,, Chris Utomo Magyarországon képviselte Maharani művészetét, hirdette szakmai és emberi nagyságát. Ranit elbűvölte Magyarország szépsége, az itt élő művészek szeretete és kedvessége, így gyakran ellátogatott hozzánk, bejárva különböző művésztelepeket, műtermeket, ahol megismerte a magyar képzőművészetet. Életre szóló barátságokat kötött, szeretetével, kedvességével elvarázsolt bennünket. Egy igazi szív ember volt, aki úgy tudott szeretni, hogy beleremegett az egész világ! Nagy veszteség ez mindannyiunk számára, hogy földi életét, egy talán szebb és békésebb világra cserélte. Kedvessége, sugárzó személye, szeretete örökké bennünk él, sosem feledjük.
Nyugodj békében drága Rani, s tudjuk, hogy amikor felnézünk az égre , te fényes csillagként ragyogsz ránk !
Drága Barátaink, Művész társaink, művészetet pártoló tagjaink!
A Ver-Deco Művészeti Egyesület és Galéria csoport Maha Raniet még ha csak virtuálisan is , de saját halottjának tekinti.
Búcsúztatóját 2020.10.17-én szombaton 14:00 órai kezdettel tartjuk a Ver-Deco Music Clubban, 1074. Budapest , Nagydiófa u.17-ben.
Aki szeretne velünk méltón elbúcsúzni Ranitól várjuk szeretettel !
A délután folyamán búcsút vesznek tőle barátai, Hajdan Vali költő, előadóművész, Palotás Ágnes operett és musical színésznő, Gábor Péter Yeti, rendező , musical színész, énekes és Veress Gabriella a Ver-Deco Művészeti Egyesület és Galéria csoport vezetője.
Szívünkben örökre megmaradsz!
Írta: Veress Gabriella
Ezzel a videóval emlékeznek rá a Ver- Deco Művészeti Egyesületben.