Örkényi szeretet szelet

Tészta (összetartó elem)

6 db tojás

12 ek. cukor

12 ek. liszt

2 dl tej

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

piros és zöld ételfesték

Krém (összekötő elem)

25 dkg mascarpone

10 dkg porcukor

2 dl habjetszín

20 dkg eperlekvár

Bevonat (összefogó elem)

2 tábla fehér csokoládé

1 csomag dekor szív

Elkészítés:
Két tálba szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport. Felverjük a tojásfehérjéket habbá és óvatosan belekeverjük a lisztes keverékbe. A kikevert tésztát két részre osztjuk, majd az egyikbe piros, a másikba zöld ételfestéket keverünk, míg szép élénk színt nem kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé öntjük a kétféle keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 10-15 percig sütjük (sütőtől függően). A kisült tésztát a formából kivéve, miután levettük a sütőpapírt egy nedves konyharuhára tesszük és feltekerjük henger alakúra úgy, hogy a zöld felével kezdjük tekerni, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Ez idő alatt elkészítjük a krémet:

A mascarponet és a porcukrot kikeverjük csomómentesre. Hozzáadjuk a fel-vert habtejszínt, majd kikeverjük az egész krémet.Ezt követően a már kihűlt tésztát óvatosan kitekerjük, hogy ne törjön meg. Először teljes hosszában rákenjük a lekvárt, majd annak tetején eloszlatjuk a krémet. Ezután óvatosan feltekerjük az egész süteményt.A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy spatula segítségével egyenletesen elkenjük a süteményen úgy, hogy az egészet lefedje. Amíg a bevonat még nem dermedt meg rózsaszín vagy piros, szív formájú cukor-dekorációval tetszés szerint díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítették az Örkényi Szabadidő Központ munkatársai