Öt éves a Friday Band

,,A zene mindenkié!” – ezzel a céllal egyesült 2015 nyarán a helyi fiatalokból álló Friday Band Zenekar Örkény Város Önkormányzata és a Cziffra György Művészeti Iskola kezdeményezésére. A korábbi BlueSky fúvószenekar nyomdokaiba lépve a Friday Band vissza szerette volna hozni Örkénybe a fúvószenét, lehetőséget biztosítva ezzel a helyi fiatalok számára a fejlődésre, tanulásra, továbbá, hogy megtapasztalják a zenekari közös munka élményeit.

Mára azt mondhatjuk, hogy elérték kezdeti céljaikat, de ehhez hosszú út, és rengeteg próba vezetett. A megalakulásuk után rögtön próbára tették a tudásunkat a 2015-ös Forralt bor Fesztiválra szervezett bemutatkozó koncertjükkel, mivel kevés idő volt a felkészülésre, és létszámuk még nem volt elegendő. Örkényben nem volt akkoriban annyi zenész, ezért a környékbeli településekről is jöttek ismerősök, barátok, fiatalok, hogy segítsék a zenekar munkáját és együtt fejlődhessenek vele. Ez alatt a rövid idő alatt elért eredményeik mutatták meg, hogy a zenekar képes a fejlődésre, valamint érdemes folytatni a közös munkát.

 A kezdeti időszakban csak az örkényi zeneiskola akkori és volt növendékei alkották a Friday Bandet, kik ma már a ,,magját” képezik. Az első próbákon még bizonytalan volt a jövő, de próbáról próbára egyértelművé vált a zenekarban rejlő lehetőség. A társaság mára már kibővült a környező települések tehetséges és profi zenészeivel, és a színesebb társaság által egyre több helyen szereztek kapcsolatokat, és így a fellépéseik helyszínei is bővültek.

A zenekar az évek folyamán nagyon sok koncerten fordult meg, külföldön és belföldön egyaránt. Többször lehetőséget kaptak Örkény testvér-városainak – a németországi Wörth a.d. Donau, az erdélyi Kányád, Nyárádszereda és Szováta, továbbá a vajdasági Kishegyes – színpadjain fellépni. Akármerre utaztak, kedvesen fogadták őket, amit műsorukkal próbáltak minél jobban meghálálni. Ezek az utak a zenekar tagjainak szakmai fejlődést, továbbá kikapcsolódást, csapatépítést jelentettek.  Napjainkban a Friday Band az Örkényi rendezvények állandó fellépője és a környező településeken is rendszeresen találkozhatnak velünk. Hétről hétre újabbnál  újabb darabokat rukkolnak elő, hogy a közönség is hallhassa ezeket. Remélhetőleg a zenekar még sokszor és sok ideig szórakoztathatja az örkényi és a környező települések zenekedvelő közönségét. Mi minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ez ugyanígy folytatódhasson tovább.                                                                                                   

 

 A   zenekar tagjai:

   Avar Anna

Dávid Kitti

Fekete Balázs

Fülöp Eszter

Fülöp Levente

Gál Zoltán

Gyebnár Katalin

Inoka Márkó

Jarábik Zsófia

Jasper Andor

Jasper Lóránt

Jóni Krisztina

Katona Dániel

Katona Dóra

Katona Fruzsina 

Kollár Dávid

Kulcsár Katalin

Márkus Liza

Mészáros Endre

Mészáros Éva

Mészáros János

Mészáros László

Mészáros Tamás

Miklós Máté

Sárosi Julianna

Serfel Attila

Serfel Bence

Szeibert Gábor

Tillinger Klaudia

Tóth Ervin Márk

Vígh László

Vörös Zoltán

Zehetmayer József

A zenekar vezetője: Serfel Gábor 

Egy kis ízelítő a jó hangulathoz:

 

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók: Friday Band