Nekünk legalább ez megadatott – Nyári Darinka

 • Mai riportalanyom Nyári Darinka a Madách színház művésznője, a Jóban Rosszban sorozat Várnai Vilmája, egy remek színésznő . Csapjunk is bele. Hogy vagytok?
 • Köszönjük szépen a körülményekhez képest nagyon jól. Amikor március közepén “megállt az élet” bevallom volt pár nehéz napunk, de szerencsére ez már igen távolinak tűnik. Általában jól kezeljük a nehéz helyzeteket, de mivel ebben az esetben egy sok ismeretlenes egyenlettel kellett szembenéznünk, nem tudtuk mire számítsunk. Miután rájöttünk, hogy nem tudunk változtatni a helyzeten, megpróbáltuk átfordítani és úgy fogtuk fel, mint egy hirtelen jött szabadságot. Minden napban kerestünk valami kapaszkodót és tulajdonképpen mondhatjuk, hogy ez a két és fél hónap életünk egyik legszeretetteljesebb időszaka volt.
 • Az utóbbi időben egyre többet és egyre többször tűnsz fel a Jóban Rosszban sorozatban. Te vagy a Csillagszem főszerkesztője, oknyomozó újságírónője. Mióta szerepelsz a sorozatban.
 • Hogy pontosan mióta azt nem tudom megmondani, de körülbelül 10 éve. Ez az időszak nem volt folyamatos, sőt közben még édesanya is lettem. Igazából az utóbbi két évben lettem aktívabb szereplő. Lóti-futi újságíróként kezdtem, és szépen lassan lett belőlem Várnai Vilma, a helyi újság főszerkesztője.
 • Milyen ez a karakter? Mennyiben hasonlít rád? Mennyire áll közel hozzád ez a szerep?
 • Nagyon szeretem ezt a karaktert, és mivel a Szegedi Tudomány Egyetem kommunikáció szakán végeztem ezért az újságírás sem áll olyan messze tőlem. Egy-két kivétellel szerintem én is sokszor hasonlóan reagálnék mint ő.
 • Tudjátok már, hogy mikor kezdődhet a forgatás?Május közepén már elkezdtünk újra forgatni, természetesen nagyon szigorú szabályok mellett. Én kevesebbet megyek, de a férjemnek elég aktív napjai vannak mostanában. Hiszem, hogy valaki nagyon vigyázott ránk fentről, mert pont addigra fogyott el minden tartalékunk, mire újra elkezdtünk dolgozni. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy nekünk legalább ez megadatott. Szörnyű még bele gondolni is, hogy azok a kollégák akiknek csak a színház van, hogy tudják átvészelni ezt az időszakot. Főleg úgy, hogy még mindig nem tudni, hogy mikor játszhatunk újra…
 • Férjed Kis Ernő Zsolt állandó főszereplője a sorozatnak. Hol ismerkedtetek meg?
 • A miénk igazi színházi szerelem. 2005-ben a Madách Színházban egy próbafolyamat alatt vált a barátságunk szerelemmé. 2011-ben összeházasodtunk és azóta már van egy csodálatos majdnem 8 éves kislányunk.
 • Gondolom többször volt már közös jelenetetek is?
 • Igen, néha Csillagkúton is összetalálkozunk.
 • Úgy tudom te is Górnagyos voltál, azaz a Gór Nagy Mária Színitanodába jártál. Milyen volt? Hogy kerültél a Madáchba?
 • Igen, nagyon szerettem oda járni, de ha bele gondolsz, ki ne szeretné, ha végre elindulhat azon az úton, amire kislány kora óta vágyott. 2003-ban végeztem és utána rögtön a Madách Színházhoz kerültem. Abban az időben még Kerényi Imre volt az igazgató, de már akkor is elég sok zenés darabot játszottak. Elmentem egy meghallgatásra és legnagyobb boldogságomra felvettek. Anyukámmal sok színházban jártunk, amikor kicsi voltam, de a Madách volt a kedvencem. Szóval azt is mondhatjuk, hogy egy álmom vált valóra.
 • Nemrég volt egy bravúros beugrásod is, a Narrátor szerepe a Józsefben. Elég komplex szerep sok énekkel, tánccal, ezt is remekül megoldottad. Hogy történt ez?
 • Szakmailag ez volt életem egyik legcsodálatosabb élménye. Néha még ma is elgondolkodom rajta, hogy valóban megtörtént-e. A történethez tudni kell, hogy a színházban szinte minden főszerepre van egy úgynevezett cover, azaz tartalék. Ez amolyan biztosíték arra, hogy ha mindenki „kidől” az előadás akkor se kerüljön veszélybe. Mivel nagyrészt a musicalek hármas szereposztásban mennek, ezért elég kicsi esély van rá, hogy be kelljen állni. Velem mégis megtörtént ez a csoda. Vasárnap ebéd közben megcsörrent a telefonom és este már a színpadon álltam, ráadásul egy olyan darabban amit gyerekként százszor megnéztem az anyukámmal. Sok szempontból meghatározó volt ez nap, de talán a legfontosabb az, hogy visszaadta a magamban való hitet. Tudod, ha évekig elkerülnek a nagyobb feladatok, egy idő után elkezdesz kételkedni magadban. Fantasztikus este volt! Utána még 5 alkalommal bújhattam a Narrátor bőrébe, amiért végtelenül hálás vagyok Szirtes Tamás igazgató úrnak.
 • Van egy 8 éves kislányotok.
 • Ő hogy élte meg ezt a furcsa karantén időszakot?
 • Egész jól. Sok játékkal és együtt töltött vidám pillanattal. Mondtuk is a férjemmel, hogy a karantén időszak legnagyobb nyertesei Zoé a kislányunk és Ropi a kutyánk. Persze voltak nehéz pillanataink, de törekedtünk rá, hogy ő ezt lehetőség szerint ne nagyon érzékelje. Az online oktatás nem volt könnyű, minden nap tanultunk legalább 2-3 órát, de szerencsére okos kislány így mondhatni, hogy ezt is átvészeltük néhány kisebb – nagyobb konfliktussal.
 • Bevallom nem követtem mindig figyelemmel, de láttam, hogy egy online beszélgetésre gyűltetek össze rendszeresen néhányan kollégával, a sorozat szereplőivel. Miről beszélgettek általában, kiknek szól ez a műsor? Mi volt a célja?
 • A social media egyre nagyobb teret hódít és olvasztja egybe a különböző generációkat. Ez új platform arra, hogy az emberek kapcsolatba kerüljenek a képernyőn szereplő művészekkel és jobban azonosulni tudjanak velük. A Jóban Rosszban csapata csupa remek emberből áll, legyen szó színészről, kreatívról vagy stábtagról. Szerettük volna a sorozat nézőinek is megmutatni ezt a remekcsaládot, ezért létrehoztuk a Hashtagnofilterlive-ot. Ez amolyan kulissza műsor, amit két barát kollégánkkal, Bugár Annával és Suhajda Dániellel együtt csinálunk. Rendszeresen jelentkezünk élő,illetve előre szerkesztett anyagokkal a csapat facebook oldalán.
 • Mi az a Lopott idő?
 • Ez a mi családi vlogunk, ahol a különféle élményeinket osztjuk meg a nagyközönséggel. Sok mindenről készítettünk már anyagot, például. utazásról, kirándulásról, levendula szedésről, bodzaszörp készítésről, családi programokról, tulajdonképpen mindenről, ami szerintünk érdekes lehet a nézőink számára. Tavaly nyáron például több részes sorozatot készítettünk Erdélyben, amikor hazalátogattunk Ernő családjához. Mindazon túl, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, nekünk is jó érzés végiggörgetni ezt az oldalt. Olyan mint egy videós emlékalbum. Gyakran előfordul, hogy mi is megnézünk egy-egy részt, csakhogy újraélhessük a pillanatokat. A videók megtalálhatóak a YouToube-on a Lopott időnk csatornánkon.
 • Köszönöm a riportot. Remélem, mielőbb találkozunk személyesen is.
 • Én is, köszi. Puszi.

Írta Czakó Ádám

Fotók: Forgács Beáta, Jardek Szabina