Magyar kezdeményezésre gyűltek össze világsztárok egy határokon átívelő karantén-produkcióban

Budapest/Los Angeles, 2020. május 5. – A koronavírus miatti korlátozások a zenészeket sem kímélték: sorra fújták le az idei nyárra tervezett koncerteket és turnékat, egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre azonban mégis képes volt összehozni a nemzetközi zenei élet színe-javát egy igazi örömzenélésre. A nemzetközileg elismert alkotó kezdetben csak néhány barátját hívta fel, lenne-e kedvük egy otthonról felvett közös dalban részt venni, azonban listája pillanatok alatt telt meg igenekkel olyan sztároktól, mint Michael O’Neill (Barbra Streisand Band, George Benson), Alphonso Johnson (Weather Report, Santana), Ed Calle (Gloria Estefan, Michael Bolton), Andrew Kestler (Accent), Richie Garcia (Phill Collins Band) és Sophie Cairo (La Bouche). Az elkészült örömdalt mától érhetjük el itt 

https://youtu.be/iRd5LMJhcK4

Czomba Imre nevét itthon legutóbb 2019 legnézettebb magyar filmjének kapcsán hallhattuk: ő szerezte ugyanis Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjének zenéjét, de az Argo 2 filmzenéje is az ő nevéhez fűződik. A művész öt éve él családjával Los Angelesben, ahol számtalan világsztárral került baráti viszonyba – erről árulkodik legújabb projektjének stáblistája is.

A határokat nem ismerő projekt gazdája reagálva a korlátozásokra, egy otthonról felvett, közös jam sessiont valósított meg több, mint 100 híres alkotótársával együtt. A zene azonban nem egy ember tollából, hanem különleges módon, több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként született meg. „A projekt legelején egy nagyon egyszerű szabályt állítottam fel: én adom meg a kezdő 4 ütemet, amit az általam nagyra becsült zeneszerzők láncreakcióként folytatnak a saját 4-4 ütemükkel. Az így elkészült dallamokat pedig a projekthez csatlakozó csodálatosan tehetséges zenészek segítségével hívjuk életre” – mesélt a Jam Session Project elkészültének részleteiről Czomba Imre, aki több mint egy hónapig tartó produceri munka eredményeként, kiváló zenészekkel népesítette be a közös szerzeményt

Az igazán sokszínű zenei kiránduláshoz tizenhat országból csatlakoztak Czomba Imre zenészbarátai. A produkcióban így feltűnnek sztárok Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és persze Hollywoodból is – zeneszerzők, zenészek és énekesek egyaránt. Michael Lehmann Boddicker a méltán híres Michael Jackson-, Lionel Richie- vagy Manhatten Transfer-számok megálmodója is látható a Jam Session Projectben, épp úgy, mint Kenny G, Stefano Sacchi vagy Adonis Tsilimpari. A magyar zenészek közül pedig többek között Balázs Fecó, Papp Gyula,  Miklósa Erika, Horváth Kornél és Lantos Zoltán vállalt szerepet ebben a nemzeteken és távolságon átívelő online örömzenében.

„Ebben a kilátástalan helyzetben alkalmunk nyílt arra, hogy kötöttségek nélkül dolgozzunk együtt, bárhol és bármilyen zenei szinten is legyünk a világban. Azt gondolom, hogy ez a munka egy misszió is. Szeretném példaként mutatni az utat a magyar tehetséges zenész barátaimnak: merjenek nagyot álmodni, és merjenek úgy dolgozni, hogy közben kiszakadnak a megszokott környezetükből” – tette hozzá a projekt gazdája. „Boldog vagyok, hogy egy kreatív kapocs lehettem zenész barátaim között és egy kis mosolyt tudtam csalni mindenki arcára ebben a nehéz helyzetben azzal, hogy ha pár ütem erejéig is, de együtt szerepelhetett néhány csodálatos világsztárral” – mondta Czomba Imre.

 

A Jam Session résztvevőinek teljes listája:

Imre Czomba Erik Kovacs Gergely Paradi Peter Kaszas
Sara Andon Fanni Sarkozy Erika Kadi Alphonso Johnson
Andras Mach Tamás Mészáros Bence Gazda Zolbert
Sophie Cairo Gábor Molnár Tamas Keller Balazs Antal
Laszlo Pete Bence Vavra Eva Bognar Massimo Sami
Peter Sutto Barnabás Wodala Georgina Tarjani Gyula Elias
Igor Kogan Miklós Németh Tamas Pal Henriett Czerovszky
Akira Komatsu Gergely Kolta Andrew Kesler Tamas Bolba
Andras Sturcz Michael O’Neill Andrea Hammond Gergely Tar
Istvan Elek Alphonso Johnson Tomas Valicek Attila Juhasz
Mihaly Bajusznacs Gabor Dornyei Levi da Cruz Alphonso Johnson
Gyula Toth Adrienn Feher Richard Revesz Zoltan Lantos
Balazs Vegh Gabor Feher Ed Calle Kornel Horvath
Tibor Fekete Patricia Bartus Richie Garcia Gabor Horvath
Gabor Nagysomlyosi Matias Piegari Tibor Fonay Gyula Papp
Ferenc Csiszar Dom Aiken Matyas Molnar Erika Miklosa
Barbara Sardy Csaba Bese Laszlo Mezo Matyas Ivan Toth
Mark Smythe Arthur Grosz Jeno Tarczal Stefano Sacchi
Zoltan Kiss Chris Tedesco Adam Andras Horvath Tina Wang
Daniel Gerendas Rachel O’Connor Peter Papesh Nathalie Bonin
Andrea Valsecchi Ferenc Szabo Adonis Tsilimparis Szilard Balanyi
Eszter Biro Bernat Babicsek Istvan Perger Tamara Miller
Charles Brotman Nathan Fikelstein St.Martin Philippe Falliex
Zoltan Czutor Peter Gerendas Jamie Lee Wilson Bario Auguszt
Omar El-Deeb Feco Balazs Kenny G Michael Lehmann Boddicker
Shalev Alon David Crabtree

Czomba Imre egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, zenei producer és zenész, aki több, mint 20 éven át dolgozott olyan legendás előadókkal, mint Zorán, Presser Gábor, Ákos és Cserháti Zsuzsa. Majdnem két évtizeden keresztül volt az Experidance zeneszerzője és sokat dolgozott a Pesti Színház és Víghszínház falai között is. Több, mint 25 színházi show zenéje fűződik a nevéhez, amelyeket nagy sikerrel mutattak be Európától egészen Kínáig. Nemzetközi világversenyek hivatalos zenéi mellett, közel 70 film és televíziós műsor zenéjét írta. 2008-­ban és 2009-­ben, az augusztus 20-­i nemzeti ünnep tűzijátékát kísérő zene komponálására is őt kérték fel. Több, mint 3 millió néző előtt mutatták be az ő zenéjére készített – televíziós nézettségi rekordot döntött – tűzijáték-műsort. Los Angelesben az Emmy Television Academy aktív tagja és számos hollywoodi produkcióban dolgozik.

Sajtókapcsolat:

Kenyhercz Kinga

PR grouphead

ACG PRo