Megjelent a Vadon nőtt étterem Halmos Mónika receptkötete

Halmos Mónika 1991-ben Flower stylistként kezdte meg pályafutását. Fotósokkal dolgozott együtt. Ekkor alakították ki Budaházy László fotóművésszel azt a dekoratív stílust, amit azután meghatározó lett a képeslap- és naptár fotózásban. Ebben az időben jelentek meg első publikációi is a Kertbarát Magazinban, a Magyar Konyhában, az Elite Magazinban. 1998-tól a  Gabula Art Fotóstúdiónál folytatta eddig megkezdett pályáját. Saját honlapján így ír akkori éveiről: „A Szalay Könyvkiadóval szoros munkakapcsolat alakult ki, számtalan művem jelent meg náluk. Ez idő alatt tanulmányoztam Hundertwasser művészetét, J. Itten színelméletét, valamint akvarellfestést tanultam a Bad Reichenhall-i Művészeti Akadémián Gina Wangtól, üvegfestést Budapesten Bukta Norberttől és az ételkészítés titkait mesterszakácsoktól. A gyógy- és vadnövények felhasználásának mikéntjét osztrák és német szakembereknél sajátítottam el (Kräterkraftkreis, LFI),  zöldség- és gyümölcstartósítást Noszlopon, valamint egy családi életre nevelő kurzust végeztem el a Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.”

Az ehető virágokról szóló első műve 1999-ben jelent meg, Varázslatos virágízek címmel, amely egy csapásra ismertséget hozott számára. 2011-ben hozta létre a Rózsakunyhó Alkotóműhelyt. Alkotó tevékenysége és szerzői munkája azóta ennek keretében bontakozik ki.

Saját fotóstúdiójában elsősorban ételfotózással, szakácskönyvek készítésével foglalkozik. Több magazin gasztronómiai rovatának, illetve a Life TV “Virágkonyha” című műsorának szerkesztője. Rendszeresen tart előadásokat, kertlátogatásokat, workshopokat a Food Styling & Food Foto (Ételfotós tanfolyam), az ehető virágok  és az ehető vadnövények, gyógynövények témakörében, “zöld” gyerekfoglalkozásokat az egészséges kert és az egészséges konyha megismeréséért, idehaza és német nyelvterületen egyaránt. Virágos bemutatókat, főzőkurzusokat kisebb társaságoknak, céges rendezvényeken, főzőiskolában.

Több mint 90 kötet szerzője. Némelyik megjelent angolul, németül, szlovákul és oroszul is. Március 21-én a tavasz első napján jelent meg e-Book formában a Vadon nőtt étterem című munkája. A több éves munka eredményét most élvezheti a közönség is. A környezetvédelem fontos számára, ezért választotta az elektronikus megjelenést, de, ha egy kiadó fantáziát lát benne, örömmel veszi, ha kézzelfogható formában is megjelenik.

Mitől különleges ez a kötet? Attól, hogy az eddig e témában megjelent kiadványok nagy része külföldi adaptáció. Itt viszont a magyar tájegységekre jellemző nővények szerepelnek, benne a gyűjtési- idő és hely, illetve, hogy a nővény melyik részét kell begyűjteni. Nem növényhatározó a kötet, csupán pár hasznos információt ad a növényekről. A receptek professzionálisak és a fotók ínycsiklandóan hatnak az érzékszerveinkre. Arra vágyunk, hogy elkészítsük, hogy mi is beleharaphassunk az élte csodákba.

Aki szeretne hozzájutni 2990 Ft-os áron megkaphatja.

Rózsakunyhó Alkotóműhely

Postacím és székhely: 2038 Sóskút Petőfi S. u. 121/a.

Halmos Mónika

+36/30-9647-144

info@halmosmonika.hu

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók: https://rozsakunyho.hu/