Különleges emberek: zenészek, művészek – Angyal Károly és az ARC Zenekar

Mikor meghallottam a hangját, jó értelemben véve libabőrös lettem, csodáltam. De itt a “varázsnak” nem lett még vége, mert hamarosan elővett a gitártokból egy karmesteri pálcát és azzal varázsolta tovább a közönséget.
Így mesélt zenei hitvallásáról:
– Nekem is ez a Rock-zene “fokmérője,” hogy kellemes libabőrt kapjak tőle, mert a Rock-zene azért van, hogy érzelmeket továbbítson azonnal, rögtön a szívhez szóljon, és az érzelmekre-, értelemre hasson! … De azért a Bánk bán sem hagy hidegen. Énekeltem már számtalan nagy ívű világslágert, sajnos nem stúdió minőségű az alap, de talán érdekes lehet.
Angyal Károly és az ARC Zenekar.
Kiváló zenészekkel 2018-ban alakultak, tagok:
  • Angyal Károly (ének, vokál)
  • Bárány György (billentyűshangszerek)
  • Csepregi Balti (dob, vokál)
  • Dömötöri Jenő (gitár, szájgitár
  • Rózsa László (basszusgitár
“Két tűz” címmel megjelent új CD-jük, melynek bemutatóját a METRÓ Klubban tartották.
– Milyen zenekarokban énekeltél előtte Károly?
– Hát az jó régen volt már! A Color folytatása, a SU/Color együttesben énekeltem 1987-ben még! Később az ÓZONE Zenekarban, ami Ausztriában működött főként.
A múlt!
Su/Color együttes: Stark Ferenc – billentyűk, Felkai Miklós – gitár, Varga Endre – dob, Csepregi Péter – dob, Nagy István – billentyű, Angyal Károly – ének, Király Éva – vokál, Kristály Kriszta – vokál
https://www.youtube.com/watch?v=x6BwbAW7ITc Su/Color együttes – Jöhet egy új felvonás
https://www.youtube.com/watch?v=c0M9gQhqock Su/Color együttes – Mit ér?
A jelen! ARC Zenekar
Mesélsz magadról?
A “Keresés” című dal életen szinonimája tulajdonképpen. Sokáig éltem külföldön, de hát olyan erős a haza hívása, hogy nem tud az ember ellenállni. Muszájból mentem ki, de haza költöztem, mert itt vagyok otthon, itt kell, hogy éljek! Tudod, ahogy ezt az érzést szépen megírták már: “Áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, s halnod kell.”
Muszájból mentél ki?
Igen. 1987-ben egy rendőr miatt menekültem Ausztriába. Azért oda, mert más országok nem fogadtak. Új lehetőségek vártak! Képzeld! Szorgalmasan dolgoztam, volt rendes munkám. Építész technikus volt a végzettségem, de voltam minden kinn: festő – mázoló, kőműves, majd technikus, fényező, karosszéria lakatos, sofőr. Közben persze a zene! Egy zenekarunk – nagyon rossz Managerrel – feloszlott. 2004-ben megalapítottuk ÓZONE Zenekart. Közepes sikerünk volt, mert ugyanazzal a szörnyű Managerrel dolgoztunk.
Nagycsaládos vagyok, kilenc unokám van. Volt Thaiföldön éttermem, borozóm, ezt az életmódot is megtapasztaltam.
Egyébként érdekel az ezoterika, természetgyógyász, csontkovács is vagyok, szívesen foglalkozom ezzel.
Közben a család unszolására elmentem tanulni, masszőr lettem. Állítólag van érzékem az emberi testhez. Egy csontkovács barátom tanított meg különböző dolgokra, ezen ismereteimet is sikeresen elkezdtem használni az emberek bajai ellen. Annyi csontkovács van itthon már azóta, mint csepp a tengerben. A füvek erejét magamon, a családon és a barátokon kezdtem nagyon jó eredményekkel gyakorolni. Minden reggel lefőzök egy nagy adag gyógyteát, és egésznap azt iszogatom. Na, azért szeretem a barnasört is, mielőtt szó érné a ház elejét. Ha buli van, akkor nem a tea a menő.
Mik a további terveid?
Régi nagy vágyam, hogy bekerüljek a Friderikusz Showba. Szívesen megmasszíroznám a Fábry Urat, ha megengedné nekem.
Másik fontos célom, ha minden igaz az ÓZONE Zenekart szeretném és fogom föléleszteni!