Böde János verses receptje

Böde János önmagát hobbi írónak nevezi. Eddig öt kötete jelent meg saját kiadásban. Az első kettő “Versbe foglalt finomságok” címmel, mely hagyományos recepteket, gluténmentes-, vega-, és vegán recepteket tartalmaz, méghozzá verses formában. Az ételek a vers alapján könnyedén elkészíthetők.

Szeretettel nektek, egy kis glutén mentes:

Banános pulyka

Végy piacon pulykamellet,
Szeletelve vékonyra,
Finoman sózd két oldalát,
Hirtelen süsd pirosra.
Ha már kihűlt egy fél banánt,
Tekerjél a husiba,
A sütőben fóliával,
Takard le azt tutira.
Félórai sütés után,
Emeld le a fóliát,
Kettévágva tálalhatod,
S megláthatod a csodát.
Csalamádét mártásokat,
Adhatsz hozzá köretnek,
Ez az étel az, amit még,
A gyerekek is szeretnek.

– Amire büszke vagyok – meséli, – hogy egy kilenc éves kislány meglepetésként zserbót sütött a szüleinek az én verses receptem alapján.

– Ez azért zseniális, mert én még nem mertem soha zserbót sütni – gondoltam. Mikor haza értem, rögtön ezt a receptet olvastam el elsőként. Olyan aranyosan, játékosan van leírva, hogy nem sokára megsütöttem életem első zserbóját. Finom lett:-)

Novellás könyve kitalált történetet és egy önéletrajzi történetet tartalmaz.

A két verseskönyv pedig: szeretetről, családról, természetről és Istenről szól “spirituális” köntösben, hagyományos, rímes formában íródott.

A könyv, az irodalom szeretete családi hagyomány. Fia a “Vándor mesemondó”, aki iskolás gyermekeknek mond fejből meséket, és bevonja őket is a mesemondásba. János pedig maga a nyugalom, pozitív feltöltődés a közelében lenni. Irodalmi délutánokat, esteket tart igény szerint, ahol szeretetről, családról beszélgetnek, igazi emberi értékeket képes közvetíteni.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy megismerhettem!

írta: Kosztolányi Adrienn 

https://www.facebook.com/janiversei

https://www.facebook.com/versbefoglaltfinomsagok