Emberi Hang díjas lett Grijnovitz Anikó

Az izsáki énekesnőt a Kerekegyházán megrendezésre kerülő Zenésztalálkozón díjazta az Emberi Hangon az Életért Egyesület. 

Anikót, édesapja gyerekként harmonika órára íratta be, de a hangszer becsípte az állát, így gitározni kezdett de, ahhoz meg túl kicsi volt. A citera órákon Ritter Laci bácsit rábeszélte, hogy inkább hagyja őt énekelni. Az iskolában énekkaros volt. Majd a Rex együttesbe került, ahol Anikó és a Rex néven léptek fel. Az együttes felbomlása után kezdte meg szólókarrierjét. Azóta írt neki dalt Gyémánt Ferenc, Szlabik Erik, és Radics Márk is. Ez utóbbiakkal együtt dolgozik a Zenebutik csatorna műsoraiban a Dalpresszóban és a Bakelit fesztiválban is. A művésznő Aranymikrofon díjas, márciusban megkapta a kivájó alkotó és előadói oklevelét is, amit Kecskemét alpolgármestere adott át.

A hozzáértők szerint hangja Cserháti Zsuzsáéhoz hasonló. Az éneklés mellett szívesen vesz részt jótékonysági fellépéseken, szeret segíteni a rászorulóknak.  2019. július 28-án díjai bővültek az Emberi Hang díjjal, melyet a Kuratórium azoknak ítél oda, akik a szeretet, a béke, a humanizmus és a tolerancia mezsgyéjén járnak. Lapunknak elmondta: “Nagyon  meglepett a díj. Ha apukám megélhette volna, most nagyon örülne és büszke lenne rám. Ekkora nevek mellett, akik eddig megkapták, én is megkaphattam, ez hatalmas öröm.” A meghatódott énekesnő még azt is mondta, hogy “igyekszem a díjhoz méltóan viselkedni, hiszen egész életem a szeretetről és az emberségről szól.”