Bálint napi vigasságok Tyukodon

Bálint nap alkalmából a tyukodi iskolások egy vetélkedőn vettek részt a Művelődési Házban. Az oktatási intézmény pedagógusainak jelenlétével zajló eseményen nyolc, tizenöt fős csapat versengett a dobogós helyezésekért. A program főszervezője az Emberi Hangon az Életért Egyesület volt. A helyi Közösségi Ház és a Biztos Kezdet Gyerekház munkatársai is tevékenyen részt vettek a február 14-én tartott eseményen.

A kultúrház vezetője  Fráter Lajos lelkesen segített a hangtechnikai feladatokban. A vetélkedő feladatai között szerepelt lufifújás, versírás, puzzle kirakása és dalfelismerés is. Minden egyes feladat után ajándékot kaptak. Csokoládét, narancsot, üdítőt. A csapatjáték mellett egyéni feladványok is voltak. A legügyesebbek filctoll készletet nyertek és két lelkes tanuló Elek Icu fotójával díszített kölyökpezsgőt kapott. Az első három helyezett csapatot jutalmazta a zsűri, akinek elnöke Darabántné Tóth Éva, az iskola igazgatója volt.

Az eredményhirdetés után összeszámolták, melyik lány és melyik fiú kapta a többiektől a legtöbb szívet. Így a szívkirálynő Feka Emília lett és a szívkirály Horváth Balázs lett. Ők a királynőnek illő koronát, illetve egy csokornyakkendőt kaptak, valamint a hozzájuk illő szív alakú piros és kék bonbont. Az ünnepélyes választási, koronázási ceremónia után lépett a színpadra a Retro Disco dívája, Elek Icu. Aki a saját dalai mellett számos más slágert énekelt a gyerekekkel együtt. Ugyanis a színpadot elfoglalta a nebulók hada. A sok remek táncos aztán a CQ-73 Kft jóvoltából számos apró játékot, sípokat, kulcstartókat kapott.  Köszönetét fejezi ki az egyesület Cseki Vikinek, mivel a gyerekek Sihell Ferry és Henna CD-t kaptak. A sok ajándéknak nagyon örültek a diákok és minden dalt, amit a Művésznő énekelt kívülről dalolták ők is.  Elek Icu lapunknak elmondta: “Már több alkalommal jártam Tyukodon. Szeretek ide jönni, mert mindig lelkes a kis közönség és imádom, ahogy velem együtt éneklik a dalokat”.  

A program végén az egyesület elnöke megköszönte a pedagógusok segítségét és egy-egy apró ajándékkal kedveskedett számukra is. Pálócziné Belényesi Enikő, Kiss Gabriella és Lakatos Erika pedig -akik a program szerevezésében is közreműködtek- “tereprendezést” tartottak a délután után, hogy a másnapi farsangra minden a helyén legyen.  

Főtámogatók: ICO, Márka üdítő, Cseke Viki, CQ-73 Kft

További képek: