Karácsony előtt hat családnak tették szebbé az ünnepét

December 15-én a Humen Magazin és a Why Not Café gyűjtést szerveztek a Mr Gay Hungary döntőseivel. A gyűjtésre élelmiszert és játékokat is vittek a résztvevők.  Barna Gusztáv az Emberi Hang Díjas Jótékonysági Nagykövet is részt vett a programon, mivel a szervezők az Emberi Hangon az Életért Egyesületnek adták át az adományokat. Az összegyűlt 100.000 Ft mellé a ST Andrew’s Egyesület 200.000 Ft-ot adott. A civilszervezet 6 mélyszegénységben élő családhoz jutott el az adományokkal.

Jakabszállás. A házban nincs víz se villany.

December 20-án Jakabszálláson egy négy tagú családot látogattak meg. A 16 éves idősebb fiú írt üzenetet, hogy nincs karácsonyra mit enniük. Az 54-es úttól 1700 méterre lakó család nehéz körülmények között él. A 8 éves fiú másfél óra alatt ér be gyalog az iskolába. Az édesanya mellében most találtak csomót és házuk tetőszerkezete majdnem rájuk omlik. Villany csak akkor van, ha van pénzük benzinre az aggregátorhoz.  Az adomány átadásakor Arnold a kisebbik egyszerre kezdett neki a banán, tejszínhab, csoki és ivólé elfogyasztásához. Az édesanyja elmondta, nekik ez mind újdonság, hiszen nem jut nekik ilyen dolgokra. Így a datolyát, a fügét sem ismerte, ami a csomagban volt. Miután az egyesület tagjai elmentek neki is kezdtek a kapott lego és puzzle kirakásához. 

Szintén csütörtökön jutott el a segítség Gyálra, ahol egy ötgyerekes család örült az ajándékoknak, játékoknak és élelmiszernek, valamint az higiéniai eszközöknek. A gyerekek a kedvenc kiskutyájukkal várták a csomagokat, hogy kibontásra kerüljenek. Hatodik testvérük érkezését is várják, aki februárban fog érkezni.  

Ezután Örkénybe egy öttagú családnak vittek élelmiszert egy másik hét fős család pedig három havi tüzelőt kapott. Itt az édesapát a közelmúltban műtötték többször is és nagy segítség a 45 zsák brikett.

Délegyházi család
Jakabszállás. Arnold a legóval

December 21-én délután Délegyházán egy 8 gyermekes családhoz is eljutott a karácsonyi csomag. A lelkes gyerekek segítettek bevinni a kapott holmikat. Majd egy közös fotóra is összeállt a család és az albérletükből integetve boldog karácsonyt kiabálva köszöntek el az adományt átadóktól. Ezután az egyesület tagjai Szigetszentmiklóson látogattak meg egy tízgyerekes családhoz, akik ugyanúgy albérletben élnek egy hatalmas szobában, víz nélkül. Az apróbbak azonnal elkezdtek játszani a játékokkal és a dobozok mélyén hamar meglelték a csokit, amit elkezdtek majszolni. 

Szigetszentmiklósi család

Az Emberi Hangon az Életért Egyesület elnöke elmondta, hogy “félelmetes milyen körülmények között élnek emberek, víz, villany nélkül, tíz-tizenketten egy szobában. Némelyekhez csupán földút vezet. Nagyon sok embernek lenne szüksége segítségre. Köszönjük szépen a Humen Magazinnak, a Why Not Cafénak a gyűjtést és a St Andrew’s Egyesületnek is azt, hogy támogattak minket. Barna Gusztávnak külön köszönjük, mivel ő volt az összekötő kapocs a magazin, a kávézó és a támogató szervezet között”. Patak Gábor Gaba azt is elárulta, hogy azért “csak” hat családnak (45 fő) segítettek, hogy ne csupán karácsonykor jusson valami az asztalra, hanem az ünnep után se egyen gond az étkezés.  28 gyereknek jutott így ajándék az élelmiszer mellett. Az átadott adományok értéke 493.000 Ft. 

Amennyiben Ön is támogatná az egyesületet az OTP-nél vezetett számlaszámuk: HU 29 11742180-21450163-00000000