Átvette az Emberi Hang Díjat Presser Gábor

Az 5. alkalommal megrendezett Emberi Hang Díjátadó ebben az évben a Kispesti Vigadóban került megrendezésre november 24-én. Ahogy korábban beszámoltunk Életműdíjat vett át Korda György és Balázs Klári, valamint Madarász Kati. Az eseményen az idén 70 éves Presser Gábor nem tudott részt venni. Akkor üzent a programon részvevőknek:  “Köszönettel fogadom el az “Emberi Hang” díjat. Eddig nem ismertem az Egyesületet, így a tevékenységét sem. Azt gondolom, ilyen célokért dolgozni, küzdeni nem csak emberi jóság, odaadás és szorgalom kell, de rengeteg hit és némi idealizmus is. És ez így, együtt nagyon, nagyon szép. Köszönöm a díjat, és kívánom, hogy az Egyesület sokáig dolgozzon, dolgozhasson sikeresen.”  

A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes ma a Klebelsberg Kultúrkúriában fogadta az Emberi Hangon az Életért Egyesület vezetőségét. A díjat Patak Gábor Gaba elnök és Veres Eszter alelnök adta át. A díjat azok kaphatják, akik a szeretet, a béke, a humanizmus és a tolerancia mezsgyéjén járnak. A kitüntetett örömmel vette át az elismerő oklevelet és a díjat. Az egyesület elnöke megköszönte, a művésznek, hogy a magyar dalt ennyire fontosnak tartja és tisztelettel meghívta a jövőévi díjátadóra. 

“A számos kitüntetéssel rendelkező Művész úr olyan alázattal vette át a díjat és olyan szeretet sugárzott belőle, hogy meglepődtem. Ekkora tudással rendelkező ember a zongorája mellett fogadja a mi díjunkat, hatalmas elismerés nekünk is. “- mondta a díj megálmodója.  Presserrel ép egy próba szünetében tudtak találkozni. ” Nagyon sok munkám van -kezdte a beszélgetést a frissen díjazott- de öröm, hogy gondoltak rám és méltónak találtak a díjra. ” A díj átvétele után a zongorájára helyezte a díjat és folytatta a próbát.