Hatalmas sikerrel zárult az 5. Emberi Hang Díjátadó

2018. november 24-én tartotta az Emberi Hangon az Életért Egyesület az 5. Emberi Hang Díjátadót. Idén a Kispesti Vigadóban rendezték meg az eseményt. Az est fővédnöke Kállai Katalin nyitotta meg a rendezvényt, melyet jótékonysági céllal rendeztek és a bevételt Borbás Roland részére juttatják el a szervezők.  A díjakat a díj megálmodója Patak Gábor Gaba adta át Rácz Kati énekesnővel, aki 2015-ben kapta meg ezt a kitüntetést. A telt házas programra sokan érkeztek az eső ellenére. A díjazottak: Ajtai Péter, Schmuck Andor, Helle Maximilian, Kéri Ibolya. Jószolgálati Nagykövet címet kapott Barna Gusztáv. Életműdíjat vett át Madarász Katalin énekesnő, aki 65 éve van a pályán. Majd ugyanezzel a kitüntető címmel ismerték el Korda György és Balázs Klári munkásságát. Presser Gábor és Bobák Róbert később veszik át a díjat.

2016 óta adják át a Posztumusz díjat, melyet idén Somhegyi Verának ajánlotta a Kuratórium. Az emlékező beszédet a Jászai Mari díjas Hirtling István mondta, aki megköszönte Somhegyi Verának, hogy oly sokszor segítette őt. A díjat fia  Kolos István rendező vette át, aki meghatódott, mivel édesanyja majd három évtizede hunyt el.

A díjátadó ceremónia után meggyújtották a halhatatlanok gyertyáit, azok emlékére, akik életükben megkapták a díjat, de már elhunytak, és azok emlékére, akik posztumusz díjat kaptak ezidáig. Kolos István, édesanyja Somhegyi Vera emlékére, Vaszily Judit a műsorvezető Kramer László emlékére, Rácz Kati Kabos László emlékére, Mercy Erzsike Strein Miki emlékére és Patak Gábor Gaba pedig Némedi Mari emlékére gyújtott gyertyát. A közönség pedig némát, állva tisztelgett a gyertyagyújtás alatt.

A színpadon kitűnő előadók váltották egymást. László Attila, Nemes Tibor, Kratelli Josephine, Hegedüs Erzsébet, Elek Icu, Rácz Kati lépett a színpadra. A Mozgó Protkó Vidám Csoport is színpadra állt Takáts Tamással együtt. A sokszor megható pillanatok mellett azonban örömteli pillanatai is voltak a délutánnak. Mindenki családias hangulatban tölthette az időt és a tombola is lehetőséget adott arra, hogy nyerhessenek. A fődíjat az Élet Menete Alapítvány ajánlotta fel egy kétszemélyes részvétel a 2019-es Nemzetközi Élet Menetén. 

A program kiemelt támogatói a Pesti úti Tesco és a Márka Üdítőgyár voltak. Persze a sok aprósütemény és üdítő mellett igazi szabolcsi töltött káposzta  is várta a vendégeket. Zárásként őszibarack süteményt osztottak szét. A barack a kínaiak szerint a hallhatatlanság és a hosszú élet jelképe, s ezt kívánták erősíteni a süteménnyel, hogy együtt szeretetben milyen jó is élni. Grijnovitz Anikó énekesnő pedig a fellépése után az egyesület elnökével elénekelte a Szeressük egymást gyerekek című örökzöld melódiát.

A Díjátadó fő mondanivalója a szeretet, a béke, a humanizmus és a tolerancia, valamint a segítségnyújtás. Ezek a mindennapi élet részei kell, hogy legyenek, hiszen ekkor válunk emberivé.