Ismerjük meg közelebbről Keskeny-Farkas Anikó költőt

Néhány éve figyeltem fel egy különös szépségű hölgy verseire az interneten. Hogy mi is volt a különleges benne? a hatalmas nagy, szelíd, barna szemei, és a versei, amelyek igen mély érzésű gondolatokat rejtenek, azt is mondhatnám, hogy talán állandó vívódások között születtek, és születnek ma is. A nyár folyamán már személyesen is találkoztunk, és lehetőségünk nyílt, hogy egymást közelebbről is megismerjük. Beszélgettünk az életről, az élet értelméről, művészetről, családról. Tudom, látom, hogy állandó résztvevői a Krúdy Gyula Irodalmi Kör rendezvényeinek, és a kicsi lányka aki időközben megszületett, egy hangos szó nélkül végig üli, vagy netán táncolja a rendezvényt. Hát, ezt a csodálatos kisleányt hívják Franciskának.

Úgy gondoltam,- amíg nem ismerkedtünk meg – , mivel Anikó vezeti a Kopácsi Franciska nevű csoportot, hogy ez egy írói álnév. De nem, majd elmeséli nekünk, hogy hogyan is van ez.

– Hát, akkor hogy is hívnak téged?

– Kedves Éva, egy kicsit csalós az internet, az én nevem Keskeny-Farkas Anikó, csak a csoport nevem, vagyis az adminisztrátor nevem Kopácsi Franciska, talán úgy vélted, hogy ez írói álnév. A Kopácsi név a párom édesanyjának, Franciska mamájának a leánykori születési neve. Akit a mai napig imád… régen nyugovóra tért. A Franciska név már akkor szóba jött, mikor még leányunk meg sem született. Győrben kávéztam Sándorral és ott fogalmazódott meg benne, hogy legyen ez a “művész admin.” nevem Kopácsi Franciska. Ekkor kaptam meg tőle azt a lehetőséget, hogy a NYIBA MŰVÉSZETE CSOPORTOT vezessem s ezzel a névvel tegyem fel a verseimet.

– Hol születtél, és mi a végzettséget?

– Hevesen születtem. Az Állami Zeneiskolában zeneelméletet tanultam, gitár szakirányra jártam nyolc évig. Majd amikor eljött a továbbtanulás ideje, a Közgazdasági Szakközépiskola diákja lettem, amit el is végeztem. Majd tovább képeztem magam, és Felsőfokú Továbbképzési Intézet, bírósági, ügyvédi jogi asszisztens képesítést is megszereztem. Amit még szeretnék megemlíteni, és számomra nagyon fontos, hogy a Siketek jelnyelvét is beszélem, amiből Középfokú B jelnyel vizsgával is rendelkezem.

– Mióta írsz verseket?

– Amióta páromat Németh Nyiba Sándort megismertem. Több, mint száz szerelmes verset írt nekem, ez adott ihletet, így jött a versírás.

– Milyen érzés váltotta ki belőled az első alkotásodat?

– A szerelem érzése. Amit nem tudtam elmondani, azt versben mondom el még ma is.

– Kik a kedvenc költőid?

– Sok költőt ismerek, szeretek, de természetesen egyetlen kedvenc van számomra az pedig nem más mint Németh Nyiba Sándor mesterem, kislányom édesapja, a párom.

-Mit jelent számodra egy-egy vers megszületése?

– Hm.. hogyan is fogalmazzam? Úgy érzem, hogy megkönnyebbülést, az igazságérzetem szabadjára engedését mindenképpen.

– Tervezed e, hogy verseidet könyvbe bújtasd?

– Úgy gondolom, hogy minden író embernek természetes vágya, hogy alkotásait egyszer a kezében is foghassa, és megérezze a könyv illatát, amely semmivel össze nem hasonlítható. De addig is folyóiratban jelentek, és remélem, hogy jelennek meg írásaim. Már CD-m is jelent meg. Címe: Holtremény. 

-Látom az internet segítségével, hogy szinte minden rendezvényen megjelensz a Krúdy Körben,Tagja vagy a Körnek?  Hogyan érzed magad közöttük?

– Igen, már a tagja vagyok. Több, mint négy éve mindig ott vagyok a rendezvényeken, kislányom Franciska is. Azt gondolom, hogy az életem része lett, nagyon pozitív hatással van rám. Megtanultam a művésztársadalom viselkedési formáit, a magabiztos megjelenést, beilleszkedést. Tisztelem, és szeretem művésztársaimat.

– Tudom, hogy több Irodalmi Csoportot is vezetsz. Kérlek, mondj ezekről is néhány szót. Igen. Amire büszke vagyok és kiemelném az a NYIBA MŰVÉSZETE CSOPORT. Több, mint 17 ezren vagyunk. Tudom, hogy még egy csoda szép kis fiú édesanyja is vagy. Kérlek, mondj róla is egy pár szót. Ágostonnak hívják. 12 éves. Jó tanuló, jó sportoló, díjjal tüntették ki. Birkózó. Diákolimpiát, Magyar Bajnokságot, Nemzetközi versenyeket nyert. Kicsit elfogult vagyok ezzel a sportággal, egyszerűen elbűvöl, rajongója vagyok. A társamat is ebben a közegben ismertem meg.

– Anikóm, milyen vágyaid, álmaid vannak amit szeretnél, ha valóra válna?

-GYES után szeretnék jelentkezni művelődésszervező szakra, hogy még jobban belelássak a művészvilág rejtelmeibe, majd részt vállaljak a magyar kultúra megmentése, megtartása mellett, örömet okozva azoknak, akik szeretnek rendezvényekre, estekre járni és feltölti őket a gondolatiság.

– Nagyon szépen köszönöm a beszélgetést. Kívánom számodra, hogy nagyon hosszú, boldog éveket élj szeretteid körében. Remélem, hogy jövőnyáron ismét fogunk találkozni, és folytatjuk a beszélgetésünket. 

– Kedves Éva, nagyon örülök, hogy megkerestél, boldogan beszélgettem veled. A békesség, szeretet útján, nyitott szemmel járok!

Írta: Nagy L. Éva