50 felett is boldogan a Mozgó Protkó Vidám Csoport

Mikulás ünnepség

Az egyik Józsefvárosban működő nyugdíjasklubba járt Hauer Judit, aki körülbelül 15 éve ötlötte ki, legyen egy tánccsoportjuk, amivel az odajárók szebbé tehetik a klubban töltött napjaikat és szeretettel készülnek, gyakorolnak. A négy fal közül is kimozdultak és először Szigethalmon léptek fel a NOX Ébredj fel című dalával. A pest megyei városban több ezer fő előtt olyan sikert arattak, hogy visszatapsolták őket. Ez a lendület adott erőt, ahhoz, hogy érdemes foglalkozniuk a tánccal és azzal, hogy folyamatosan tanuljanak. Sorra kapták a felkéréseket különböző programokra. A Syma Csarnokban is felléptek a Nyugdíjas Expón. Szerepeltek a Csili Művelődési Házban. A Kongresszusi Központban velük nyitották meg a Sztárkarácsonyt. 

Falusi Mariann-nal

Legnagyobb sikert a Pa-Dö-Dö úttörődalával érték el. A neves együttessel a Vajdahunyad várában is felléptek és a nyugdíjas repp-et is felénekelték közösen egy lemezre. Idén a RAM Kolosszeumban meglepték a Radnót Díjjal kitüntetett Falusi Mariannt és Lang Györgyit. Nem volt mindig ilyen vidám a kis társaság. 5 éve letiltották őket az úttörődallal abban a kerületben ahol éltek. El kellett telnie három évnek, hogy újra színpadra álljanak, mert kicsit elszomorodtak, de a folyamatos lelki támogatások után újra elkezdtek fellépni. Ma már Takáts Tamás dalait is szabadon énekelhetik, hiszen a Pa-Dö-Dö és Tamás is odaadta nekik a dalokat, hogy használhassák azokat.

Koós Jánossal

Visszakanyarodva a három évnyi szünet után 2017. januárjában a Ki Mit Tud?- on bronz fokozatot értek el tánc kategóriában. Azóta sok rendezvényen fellépnek. Az Emberi Hang Díjátadó Gálára is meghívást kaptak. A Ciklámen Nyugdíjas Klubban találkoznak és ott ötletelnek, hogy milyen magyar dalokat mutassanak be a közönségnek, mint lelkes amatőrök.  A jelszavuk: Gyógyszer helyett bulizás!  A lelkes kis társaság megérdemli, hogy a csoport nevén túl név szerint is bemutatásra kerüljenek. Akik aktívan részt vesznek a fellépéseken: Bán Erzsike, Borbély Gizike, Hauer Judit, Havas Eszter, Holp Magdika, Lucska Marcsi, Molnár Borbála, Selmeci Erzsébet, Strbik Ágika,Vermes Klárika..Borbély Lajos, Hauer László, Orosz József, Spitzer Józsika és a Ciklámen klub tagja )időnként besegítenek.

Hát ez a Mozgó Protkó a vidámság elixírje megismerhető náluk.

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók: Mozgó Protkó Vidám Csoport archívuma