Mercy Erzsike nagymama lett

A különleges hangú Mercy Erzsikét közel húsz éve láthatjuk a televízióban a falunapokon. Hallgathatjuk dalait és láthatjuk a mindig mosolygós, mindig anyaként mindenkivel törődő asszonyt. Az élet kegyetlen volt hozzá, mert 2017-ben vesztette el párját Strein Mikit, a kitűnő énekes- zenészt. Az énekesnőt pár éve a spanyol herceg Máltán dámalovaggá ütötte. 2013-ban Tolerancia díjat kapott, majd 2016-ban az Emberi Hang díjat is megkapta. A sikeres híresség ma reggelaz egyik közösségi oldalon posztolta ki a rajongók, barátok, családtagok számára.: 

“Felsírt a pici unokám. Apás szülés volt! Boldogságom határtalan! Horváth Hanna megérkezett!3600 gr, és 52 cm.” –írta a művésznő. Az örömhír olvasása után hívtuk fel Hegedűs Erzsébetet, hogy gratuláljunk a nagymamaságához. “Nagyon vártam már, hogy megérkezzen. Ez egy csoda nekem. Alíz és Henrik ( a baba szülei Szerk.) Isteni ajándékot kaptak ma. ” –mondta olyan örömmel, hogy az ő boldogsága sütött a telefonon vonalon keresztül is. 

Megkérdeztem, hogy azt írta ki felsírt, mire azt felelte: “Felsírt, ez az élet jele és  nekünk az a kötelességünk, hogy mindent megtegyünk, hogy nagyon keveset sírjon az életbe. ” -mondta Erzsike.

A pár perces beszélgetésben még megkérdeztem, mikor fogja látni?

– Fényképen már láttam. Zalaegerszegen született, annál az orvosnál szült a Menyem, akinél én is világra hoztam a lányom ezért nyugodt voltam, de most már izgatott vagyok, hogy délután láthassam a kis unokám.

A telefont letéve beugrott egy Mercy dal. Hallgassátok szeretettel és lapunk minden jót kíván a baba születéséhez az egész családnak és mindazoknak, akik gyermeket várnak, vagy már megszületett az ő kincsük.

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotó: Hegedüs Erzsébet archívuma