Latte Maffiato Zebegényben

2018. augusztus 24-én Zebegényben a Koperniczky udvarban kerül megrendezésre a Musique du Jardin elnevezésű program. A könnyűzenei koncerten a Latte Maffiato zenekar játszik szalonjazzt 19 órától.  

Zenekarunk 2012-ben alakult Balassagyarmaton, egy festő barátunk Telek Zoltán– aki amúgy zongorán és kongán is játszik-,  találta ki a Latte Maffiato nevet  Kezdetben csak hárman voltunk, de mivel kellemes zenei stílust játszottunk, csatlakoztak még újabb tagok. Így alakult ki a nagybőgő, zongora, trombita, jazzgitár, két énekes és percussion hangszerek. “ – mondta lapunknak Ember Péter a zenekar tagja. 

Kedvenc zenei stílusaik a bossa nova, a francia sanzonok és filmzeni betétdalok, de magyar népzenei átdolgozásaik is vannak. Gyakran hívják őket kastélyokba a vendégeknek koncertet adni.   Az Alsópetényi Prónay Kastélyban is jártak már, “ahol úgy éreztük udvari zenészek vagyunk. Hol nyári szabadtéri koncerteket adtunk, vagy akár karácsonyi műsorral szórakoztattuk a kastély vendégeit.” – meséli a zenész, majd folytatja a élménybeszámolóját: “Többször külföldi esküvőkön is kaptunk szereplési lehetőségeket, hiszen olasz és francia dalok is szerepelnek a repertoárjainkban. Szívesen játsszunk koncertszerűen, de akkor is jól érezzük magunkat, ha csupán szereplői vagyunk egy hangulatnak, ahol beszélgetnek a vendégek és jól érzik magukat, és mi segítünk finoman megteremteni a zenével az atmoszférát, mint egy filmben.”

Minden felkérést szívesen vesznek, szoktak jótékonykodni, hiszen több alkalommal is játszottak olyan orvosbálokon, ahol orvosi eszközökre vagy más jellegű anyagi segítségre volt szükség. “Tiszta szívből szeretjük a zenét és más művészeteket is. Reméljük a koncertjeinken a vendégek is átveszik a rezgéseinket is, és egymás rezgéseit is és talán örökre tartó barátságok és láthatatlan fonalak szövődnek egymás közt egyre többen leszünk ebben a kis miliőben.”- nyilatkozta a Hírgalambnak Ember Péter. 

Szóval kedves érdeklődők, aki igényes, szívből jövő muzsikát szeretne hallani egy romantikus nyár végi estén és mellette finom borokat inna látogasson el Zebegénybe pénteken és a évezze a Latte Maffiatot. Addig is egy kis ízelítő:

Írta: Patak Gábor Gaba 

Plakát  Zebegény facebook oldala 

Fotó: Latte Maffiato archívuma