Pénteken elindult a Stenker, Rácz Kati műsora

A zenei csatornákon a legtöbb műsor a mulatós műfaj képviselőinek ad leginkább teret. Néhány műsorban előfordulnak más stílusú dalok és énekesek. A mai korban igény van arra, hogy kicsit más, kicsit a mai korban szokatlan, de nagy múlttal rendelkező sztárok énekeljenek dzsesszt, funkyt és hasonló stílusú dalokat. Az idő rohanásával, valahogy a bárzene kihalóban van. Pedig emlékezhetnek az idősebbek a Moulin Rouge korszakára, a füstös éjszakai életre, ahol kitűnő hangok énekeltek, volt revü és volt pezsgés. Az igényesebb – és ezzel nem megbántva senkinek a zenei ízlését-  nézők sajnos nem találják meg a saját ízlésviláguknak megfelelő műsort.  Ezért is új, formabontó a Stenker című műsor, ami tegnap debütált a Zenebutik csatornán. Rácz Kati a dzsessz koronázatlan királynője jól ismeri a Moulin Rouge világát, hiszen egykor ott énekelt. Jaczkó Andrea producerrel megálmodták ezt a műsort. A stenker  tüzes, vérpezsdítő, improvizatív és feszültséggel teli hangzást jelent a zenei világban. 

Tegnap kíváncsian vártuk az új, már-már profi módon beharangozott műsort. Mert a közönség éhezik az újra, ami a régi korokban is jelen volt, csak valahogy elfelejtettük. Rácz Kati beköszönő szövege után egy félhomályos, sejtelmes színpad képe jelent meg, ahol  hangszerek voltak a díszletelemek, csillogó ezüst függöny és fekete háttér emelte ki a pódiumon megjelent művésznőt, az est háziasszonyát, aki földig érő virágos mintás ruhában lépett elénk. Egy bárban  című dalával indult el a debütálás pillanata. Majd Gájer Bálint fekete öltönyben, valódi macsóként énekelte el dalát a női nemet. A swing hercege a tőle megszokott eleganciával varázsolta el a hölgyeket. 

Josephine Kratelli  a szving, dzsessz, funky nagyasszonya és a dalban szóló szaxofon hallatán az ember megállt és beleolvadt a műsorba. Igazából az előtte fellépők és az ő megjelenése rádöbbentette az embert, igen, jó helyen járunk. Ez kérem a minőség, a kultúra, az igényesség. Hunyadi László angolul énekelt és szaxofonozott. Szintén angol dallal érkezett Szűcs Gabi a Bug exed Betty című dalát énekelte. Mivel a dal pörgős ekkor már a nézők a tévé képernyője előtt szerintem elkezdtek felállni  fotelből és táncra is perdültek. Gabi meghozta a táncolni vágyó kedvet. Ezt a hangulatot folytatta Rácz Kati is a finálédalával, a Kell még egy csókkal. A latinos hangzású dal őrjítő hangulatával aki nem ismeri a spanyol virtust az is azonnal spanyol táncba kezdett. 

Összegezve az előre beharangozott műsor debütálása jól sikerült. Igazi élőhangon éneklő énekesek léptek színpadra, akik sztárallűröktől  mentesek, és valódi hanggal rendelkező sztárok. Megszületett egy nívós műsor, amire igény van és bízom benne, hogy zenei éhségünket enyhíteni fogja a Stenker. Mert a hangszerek megszólaltatása és az énekesek valódi hangja mindennél fontosabb, hátha még igényes zenét játszanak ez maga az a világ, ahol jó lenni, mert itt az érték a mérték.

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók: Stenker című műsorból