Stenker- Rácz Kati debütáló műsora

Gájer Bálinttal
Majsai Gáborral

Rácz Kati neve ismerősen cseng a dzsessz szerelmesei előtt. A kitűnő hangú énekesnő 18 évesen tett „B” kategóriás vizsgát dzsesszzongorából és „A” kategóriás és ORI vizsgát dzsesszénekből. A valódi énekes tehetséggel megáldott művésznő a Moulin Rouge-ban énekelt 8 éven át. Közben több hazai település színpadán is énekelt, de koncertjével eljutott Európán kívül még Kanadába is. Mára már sokan a dzsessz királynőjének nevezik. Együttesével az Orfeumban és a New Orleans Pub-ban is szerveztek koncerteket, melyek mindig teleházasak voltak. Akik ismerik, tudják, hogy nem szereti, ha sztárnak nevezik, nem szereti, ha Cserháti barátnőjeként tekintenek rá. Ö maga a csoda, az alázat és az értékek őrzője. Mi sem bizonyítja jobban, mint díjainak sokasága. 1996-ban Finnországban megkapta a Forssa Jazz Fesztivál Nagydíját. 2010-ben Príma díjat kapott és azóta is több más kitüntetés birtokosa lett.

Éliás Gyulával

“Nem a díjak éltetnek, hanem a közönségem.”- mondja Rácz Kati, aki mostanában elég izgatott. Augusztus 17-én ugyanis saját műsorral tér vissza a képernyőre. A Zenebutik csatornán futó műsort 22: 05-től láthatják majd a nézők. “Szerettem volna egy olyan műsort, mely igényes, melyben a playback helyett valódi hangok vannak és valódi tehetségek.” – mesélt nekünk a műsorának születéséről. A Stenker címet viselő műsor tehát hamarosan debütál. A forgatások lezajlottak, az utolsó munkálatok is befejeződtek. A műsor producere Jaczkó Andrea elárulta, hogy “nagy neveket” láthatunk majd a műsorban mint Éliás Gyula , Gájer Bálint, Majsai Gábor vagy Dér Heni.Hogy rajtuk kívül kik énekelnek majd a színvonalas műsorban, tessék megnézni”– mondja titokzatosan és mosolyogva a producer.        

Szűcs Gabival

 Pár hónappal ezelőtt még nem volt biztos, hogy a műsor valósággá válik, de Andrea fáradtságos munkájának köszönhetően siker koronázta az álmot és Rácz Kati önálló műsorának első adását pár nap múlva a nagyérdemű is élvezheti. Az igényes zenét kedvelőknek valódi kuriózum lesz. Félreértés ne essék nem degradálják a mások műsorait, csupán egy olyan réteget is megkívánnak szólítani, akik a mulatós zene helyett más stílust szeretnek.  

Ennyi hasznos információ után már csak egy kérdés merülhet fel. Mit jelent a Stenker? Zenész berkekben ismert kifejezés: izgalmi állapot, melyet a zene vált ki az emberekből. Izgatottan várjuk a kezdést, mert Rácz Kati hangja garancia arra, hogy “izgalmi állapotban- stenkerben” nem lesz hiány.

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotók. Jaczkó Andrea