Nyári napközi Tyukodon

Az E. F. O.P. -1.4.2.-1.4.2. -16-2016-000-16. azonosító számú pályázat keretein belül 2018.07.16 án hétfőn reggel kezdődött a nyári napközi Tyukodon. 28 gyerek vett részt első héten a programban.  A gyerekek mindennap tízórait, ebédet és uzsonnát kaptak.  Valamint tartalmas programokon vehettek részt.

Első nap az ismerkedés jegyében zajlott, játékos beszélgetéssel, majd csapatokra oszlottak a gyerekek, csapatnevekkel, és csapatfelkiáltásokat készítettek. Mindennap volt szabad foglalkozás is azért, hogy a gyerekek ne érezzék, hogy iskolai szigor van, hanem élvezzék a nyári szünetet.

Második nap reggeli tornával indítottunk, ami utána ez egyik nap sem maradhatott ki. Még aznap ellátogattunk a látvány tóra, és a sportpályára. A délután játékos feladatokkal töltötték az idejüket a gyerekek.  Szerdán a csapatjátékoké volt a főszerep. Csütörtökön kreatívkodhattak, a gyerekek, lufi hajtogatás, sminkelés, arcfestés, délután pedig sport.

Pénteken átlátogattunk Porcsalmára, ahol Családi napot rendeztek, és a Közösségi Ház vezetője meghívta a csoportunkat, ahol gumiugráló, trambulin, arcfestés, cukorágyú, néptánc, és számtalan program várta a gyerekeket.

Második héten már 34 főre bővült a nyári napközink csapata, ahol az újakkal megismerkedtünk, majd ellátogattunk a Közösségi Ház konyhakertjébe, amit a házba járó gyerekek gondoznak, a magánszemély segítségével. Ott kukoricát szedtek és azt másnap az öregotthon időseivel megfőztük, közben régi szokásokról, hagyományokról beszéltünk, illetve beszéltek a gyerekeknek.  Szerda délelőtt sorversenyek voltak, és délután Márián Gergő, aki a táncban már nagyon sok díjat megszerzett,(sőt talán már csak egy van, amit  még nem) , Ő vállalta, hogy a délutánját a gyerekekre szánja és zumbát oktat. Nagyon nagy sikere volt, és várjuk máskor is. 

Csütörtökön ellátogattunk Debrecenbe, a Kerekerdő Élményparkba, ahol számtalan, játékok, ügyességi, akadálypályák, illetve mesebeli szereplők, és a beszélő fát is megcsodálhatták, de ezzel még nem ért véget a nap, mert a pályázat keretében, a gyerekek egy Happy meal menüt is kaptak.  Fáradtan és élményekkel gazdagon tértünk haza.

Pénteken, az elmúlt két hét élményeinek mesélése,valamint az idősek otthonából pár időssel reggeli tornáztunk,  és délután pedig szalonnasütés zárta a nyári napközit, ahol a szülők is részt vehettek, egy kedves szülő tortát is sütött aminek nagyon örültek a gyerekek.Élőzenészünk is volt, aki Csengerből jött.Nagyon jó hangulatú hetek voltak, és várjuk a folytatást.

Szöveg és fotó:  Pálócziné Belényesi Enikő Tyukod Közösségi Ház vezető