Komáromi kisleánya a 2018-as országtorta

Komáromi kisleány hallatán az ének jut eszembe, de valószínűleg ezután egy kitűnő édesség is eszünkbe fog jutni, ha megkóstoljuk. Tegnap hirdették ki az ország idei tortájának nyertesét. Magyarország születésnapjára 2007 óta készítenek tortát.  Akkor még  a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyar Köztársaság kormányának felkérésére készítette el a madártejtortát. Azóta minden évben a Miniszterelnöki Hivatallal karöltve írják ki a pályázatot és indulhatnak a különlegesebbnél- különlegesebb tortacsodák.  A Magyar Ízek utcájában idén is megkóstolható az idei nyertes sütemény. 

A Komáromi kisleány a Jánoska Cukrászda cukrászdájában született és Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes–diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér. A büszke cukrász a facebook oldalán is beszámolt: “Az utóbbi időben eltűntem.. de nem ok nélkül.. sokan láttatok ingerültnek,szétcsúszottnak, egyre nagyobb táskákkal a szemem alatt.. vagy csak itt-ott futtában.. A Magyar Cukrász Ipartestület precíz szervezésével idén 12. alkalommal megrendezésre került az Ország Tortája verseny, amire a Magyar Állam kérte fel az Ipartestületet az Ország Születésnapja, azaz Aug. 20 tiszteletére.
Idén a legnagyobb álmom vált valóra.. csodák igen is léteznek.. hiszen sikerült megnyernem !!”  Pár nap és megkóstolhatjuk milyen is a Komáromi kisleány, ha beleharapunk.

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotó: Sztaracsek Ádám archívuma

Keszthelyi Kristóf Dávid