Felelősségteljes gazdik

“Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. ”  Saint- Exupery gondolatai a Kishercegből. De ezek nem csupán gondolatok, hanem valós tények is. A felelősség hatalmas kérdés és bizony feladat is. Pár órája írták ki a facebookon a következőket:

“Még most sem értjük, még most is agyalunk rajta, még most is próbáljuk megfejteni.

Segítség kérés miatt telefonált egy úr, aki már máskor is kért tanácsot tőlünk. Több száz km-re élő idős édesanyja kertjében megjelent két cica, aki rossz állapotban volt, ezért elkezdte őket etetni. A cicák erőre kaptak és egyszer csak mindkettő megellett. Nagyon cukik voltak és ugye ez az élet rendje, ezért mostanra a megmaradt 2 kölyök és a mamák is vemhesek mind….
A néni idős, a család fél mi lesz, ha történik vele valami és kórházba kerül. Már most is nagy a létszám és még csak most kezdődik a macskabumm…

A néni vallásosságára való tekintettel nem lett eddig ivartalanítva egy sem ?, viszont most fogták fel, hogy a döntésüknek mekkora katasztrófa lesz a következménye.
Az úr most azért hivott minket, mert úgy gondolta, hogy szól az állatvédőknek, akik elviszik az almot és ezzel megoldódik a probléma.
Khm…..
A magunk részéről kérdés kérdést szül a történettel kapcsolatosan….
Az állatvédelem emberek egy csoportja szerint arról szól, hogy eltakarítjuk azt, amire már másnak nincs szüksége. A felelős állattartás szerint az ivartalanítás, oltások, orvosi ellátás, élelmezés a gazda feladata, költsége és felelőssége.

Ez a történet csak csepp a tengerben, szinte minden nap kapunk hasonló témájú telefonokat.
Szerintetek mi lenne a megoldás?

Forrás: Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány