Rizsfelfújt

Hozzávalók:


– saját kísérletezés-

8 dl tej
25 dkg rizs
3 evőkanál vaj
8 evőkanál cukor
4 tojás
3 kávéskanál fahéj
10 dkg mazsola
2 evőkanál citromlé

A rizst, miután megtisztítottuk, a tejben megfőzzük. Mikor már majdnem megfőtt, beletesszük a fahéjat. Közben a tojásokat elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A tojássárgáját a vajjal és a cukorral és a citromlével jól elkeverjük.A fehérjét habbá verjük. Azután a megfőtt rizst összedolgozzuk a mazsolával, majd a kikevert tojássárgáját hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, végül a felvert habot óvatosan hozzáadjuk. lassú kevergetés után a kivajazott és kilisztezett kuglófformába tesszük. A sütőben 200 Celsius-fokon sütjük 35 percig. (nem kell előmelegíteni a sütőt.)
Ha kihűlt kiborítjuk és porcukorral megszórva, szeletekre vágva, lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotó: receptneked.hu