Az örök fiatalság titka

Sokan vágyunk az örök fiatalság megőrzésére. A Jól áll neki a halál című filmben titkos elixírt vett a főhősnő, hogy fiatal és szexi maradjon. Vannak a valós életben is olyanok, akik lepaktálnak a Sátánnal, hogy megőrizzék üdeségüket és kortalanok maradjanak.Akik nem filmszerepet játszanak, és nem akarnak a gonosszal szövetségre lépni, jelentem van megoldás!ó Rengeteget olvastam a témában, hisz magam is vágyom arra, hogy fiatal(os) maradhassak hosszú ideig. Kimazsolázgattam a legjobbakat a legjobbaktól. Kurt Tepperwein, Baló Júlia és Louise L. Hay hatottak rám leginkább. Az első lépés nem mindenkinek fog tetszeni, de a cél érdekében talán mindent? Be lehet vetni. Szóval a káros szenvedélyeket mérsékelni kellene, vagy elhagyni. Sem a cigi, sem a drog, sem az ital nem segít, csak rombol. Nagyon fontos a mozgás, hogy állandó kondícióban legyünk és hát igen a változatos étkezés. A gyors éttermi műkaják helyett igazi élő anyagokat, gyümölcsöt, zöldséget, húst fogyasszunk.  Kerüljük az E betűs tartósítószeres készítményeket. Talán ezekkel mi is tisztában vagyunk, hisz tudjuk, mégsem tesszük. Ami azonban fontos, hogy a testen kívül a szellemi, lelki táplálékaink is meglegyenek.A testünket pedig fogadjuk el, hisz egész életünkben a miénk, nem lehet lecserélni. Viszont, alakítani lehet! Na nem a szilikonra, botoxra gondolok, hanem a helyes légzés, táplálék minősége és a külső benyomások kezelése olyan életenergiát biztosít, amiért hálás lesz a testünk.
120 évre vagyunk kódolva. Ezt rövidítjük meg, ha nem jól gondozzuk a testet. Röviden akkor a fiatalság forrásai: táplálkozás, mozgás, harmonikus kapcsolatok, jólét, lelkivilág tisztasága, tudatosság.
Elemezzük akkor részletesebben.
Egészség: az öregedés és a betegség megelőzése úgy valósul meg, ha rengeteg antioxidáns kerül a szervezetünkben, ha sok gyümölcsöt, halat eszünk és a vizet sem felejtjük el. Csökkentsük a cukrot és a sót.
Ugyebár nemcsak a testünk lehet beteg, hanem a lelkünk is. Ezért van jelentősége annak, hogy relaxáljunk, megbocsássunk másoknak és ne a múltban éljünk. A jelen pillanatában legyünk mindig és akkor egyensúlyban lesz a test-lélek-szellem.
Igazából látható, hogy nincs titok, nincs rejtély, mert minden adott, ami életminőségben továbblendíthet bennünket a kortalanság felé. Mégis a legegyszerűbb a legnehezebb. Ki kell próbálni alkalmazni és ha 21 napig működik, berögzül és attól kezdve már minden sínen van. Azért nem kell aszkéta életet élni, csak tudatosabban, megfontoltabban. Kevesebb stressz, több energia a pozitívságra.
Ha mégis, akik most ezt olvassátok és túl vagytok már a 18. születésnapotokon, azt mondom soha nem késő. Mindig lehet segíteni, ápolni. A legfontosabba víz, a zöldtea, a kevesebb hús, kevés zsíros étel. A testet azonban kívülről is kell táplálni. A szőlőmag olaj, liget szépe olaj,  az aloé a leghatásosabb.
Végül az örök fiatalságnak, mi az utolsó titka? Mosolyogni! Gyereknek maradni és pozitívan ébredni.
Egyel kevesebb rejtély, ami az életben van. S ha talán nyitott a szemünk és valóban látunk lassan a rejtélyek megoldódnak, csak gondolkodni kell és tudatosan létezni, nemcsak lenni a világban.

Írta: Patak Gábor Gaba

Fotó: ajandekkatalogus.hu