Zsolt szelet

 

8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral keményhabbá verjük. Majd 5 evőkanál lisztet egy sütőport 10 dkg kókuszreszeléket adunk hozzá. A kizsírozott, lisztezett tepsibe beleöntjük. Közben 6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk és ezt ráöntjük az előbbire.  Ez a piskóta lehet a szokásos, de kakaóporral barna színűvé tehetjük. Így sütjük meg. 

Amíg sül a tésztánk,  elkészítjük a krémet, ami 8 tojássárgájából, 6 evőkanál cukorból, 2 csomag vaníliáscukorból, 3 evőkanál lisztből és 3 dl tejből  áll.  Ezt a krémet megfőzzük, majd ha kihült egy kocka margarinnal összedolgozzuk. A tésztára kenjük. A sütemény tetejére ízlés szerint lehet készíteni csokimázt, vagy csupán meghinteni kakaóporral és egy kis kókuszreszelékkel, reszelt csokoládéval. A fantázia szab határt a kreativitásnak.

Fotó és szöveg: Konczné Hegyi Beatrix