Korfu júniusban

Korfu a nyaralások színhelye. Pár napja Zeke Betti is ott nyaralt. Az Ő személyes fotóiból hoztunk válogatást. De mielőtt a pár kép látható lenne egy rövid kis történelmi utazás.

A sziget Görögországhoz tartozik. Az ókori mítosz szerint Poszeidon a tengerek istene beleszeretett Kerkürába, akit el is rabolt. Vásárolt is egy névtelen szigetet feleségének, amit Korkürának nevezett el. Később dór hatásra Kerkürára változtatták ezt a nevet. Korfu hosszú időn keresztül a Velencei Köztársaság irányítása alatt állt, amikor több török ostromot is vissza tudtak verni egészen addig, amíg a sziget a brittek kormányzása alá került a napóleoni háborúk korában. A Brit Birodalom végül átengedte Korfut a többi környező szigettel együtt a Jón -szigeteki Egyesült Államoknak az 1864-ben megkötött szerződés értelmében, ami Londonban született. Ennek köszönhetően a sziget a Görögök Királyság része lett ettől fogva. A mi Sissi királynénk is gyakran utazott ide, ahol 1890-ben kastélyt is építtetett. A nyaralót aztán Vilmos német császár vette meg és 1914-ig többször nyaralt az ókori világot idéző Achilleonban.

A fotókon kis ízelítő a Sissi kastély parkjából, az épület belsejéből és az igazi korfui látképek a hegyekkel, a tengerrel és vallási épületekkel. S hogy miért csupán ennyi fotót mutatunk be? Tessenek ellátogatni e csodás. a turisták által kedvelt színhelyre, ahol az élmény még valóságosabb.

Szöveg: Patak Gábor Gaba

Kép: Zeke Betti