Július 1 a Hírgalamb születése

A sok háttérmunka után immáron örömmel jelenthetem be, hogy megszületett a www.hirgalamb.hu Internetes újság. Jelen pillanatban a legfiatalabbak vagyunk és még lehetnek apróbb hibáink, hiszen ismerkedünk az élettel. Mint a csecsemő, mikor már kúszni-mászni tanul, meg-meginog, elbizonytalankodik. Mi meginogni nem fogunk, mert küldetésünk a szeretet, hitelesség, tolerancia. Elbizonytalankodni sem szándékozunk, de a tanulás fázisában apróbb hibák felléphetnek. 

Július elseje egy új hónap kezdete, ezzel is erősítjük, hogy szeretnénk újat is mutatni és emberközpontúak lenni. Ma nagyon fontos, hogy ebben a rohanó és elgépiesedő világban olyan írásokat tudjanak olvasni az érdeklődök, ami róluk szól és nekik íródott. Sok esetben a hagyományostól eltérő módon fognak megjelenni az írások. Majmolni, plagizálni nem szeretnénk. Ha látunk számunkra és a küldetésünknek megfelelő írást, persze átvesszük, utánajárunk és bővítjük. 

Miért is jó ómen a mai nap? 57 éve ezen a napon született Lady Diana a szívek királynője. Ma van az egészségügyi dolgozók napja. Mindkét esemény pozitív hatással bír. Diana a mindig segítő, az ártatlanhoz, bajbajutotthoz lehajló hercegnő életében a cselekedeteivel mutatta, hogy törődni kell a másikkal. Az egészségügyi dolgozók napja Semmelweis Ignác születésnapja, aki az anyák megmentője. Az egészségügyben dolgozók pedig minden egyes napon életeket próbálnak menteni. Nekünk is feladatunk, hogy odafigyeljünk másokra.

Ilyen jeles napon elindulni egy új lapnak kitüntetés és igen nagy teher. Meg kell felelni Diana szellemiségének és Semmelweisnek is. De nem lehetetlen! Minden lehetséges annak, aki hisz, aki valóban tenni is akar valamit önmagáért és másokért.

Jelenlegi és majdani íróink nevében köszöntelek titeket indulásunk napján. Tartsatok velünk az első lépéseink megtételekor és ha azt látjátok jó úton haladunk gyertek velünk. 

Patak Gábor Gaba, alapító, főszerkesztő

ábra: unnepidekor.hu