Habos-túrós

Tészta:
35 dkg liszt,
10 dkg zsír,
10 dkg porcukor, 
2 tojássárgája, 
2 kanál tejföl,
 1 sütőpor
Töltelék:
 1kg túró, 
2 tojássárgája, 
7-8 kanál cukor,
1 citrom héja reszelve  és leve kifacsarva.
Az említett tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd egy tepsibe öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.  Ezután kerül rá a töltelék, amit jól kikeverünk. Vigyázzunk, hogy csak jó alaposan megmosott citromhéj kerüljön a süteménybe.
Ezután az előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg a túró színe rózsaszínre változik. A tetejére 10 darab tojásfehérjéből habot készítünk és ha kihült a sütemény szép szeleteket vágunk a vendégeknek.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó és szöveg: Konczné Hegyi Beatrix, Tarpa