
Tészta:
35 dkg liszt,
10 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 kanál tejföl,
1 sütőpor
Töltelék:
1kg túró,
2 tojássárgája,
7-8 kanál cukor,
1 citrom héja reszelve és leve kifacsarva.
Az említett tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd egy tepsibe öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. Ezután kerül rá a töltelék, amit jól kikeverünk. Vigyázzunk, hogy csak jó alaposan megmosott citromhéj kerüljön a süteménybe.
Ezután az előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg a túró színe rózsaszínre változik. A tetejére 10 darab tojásfehérjéből habot készítünk és ha kihült a sütemény szép szeleteket vágunk a vendégeknek.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó és szöveg: Konczné Hegyi Beatrix, Tarpa
Legutóbbi hozzászólások