Júliusban indul a Hírgalamb

A mai modern világban egyre nagyobb szükség van a hitelességre, a toleranciára és a szeretetre. Ezt a hármas egységet tűzi zászlajára a hamarosan induló internetes újságunk. Két szín dominál a honlap grafikájában a piros, ami az erőt fejezi és a bátorságot. Bátrak vagyunk újat mutatni, ahol nincs politika, nincs gyűlölet, nincs pletyka. Itt a cikkekben, történetekben nincs elferdítés, nagyítás. A valóság kerül leírásra. Nem hírhajhászok akarunk lenni, hanem tudatosan építkezni egy tisztább, jobb újságírás irányába. Sok média létezik, mi senkit nem szeretnénk bántani, mindenkit tisztelünk, így reméljük minket is fognak. Nem látunk senkiben ellenfelet, konkurenciát, hanem társakat. Reméljük sokukkal együtt tudunk majd dolgozni.


A másik domináns szín a kék, ami a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet hivatott szimbolizálni. Igyekszünk saját eszközeinkkel hírt adni mindenről, ami belefér a lapunkba. Nem titok, hogy a piros-kék kombináció eredete a gulácsi liliomos keresztszemes minta alapjait őrzi. Ezzel is mutatva azt, hogy tiszteljük a múltat és megőrizzük azt.

Öt fő rovatot találtunk ki. A hírek közé kerülnek a jelen történései. A programokban színvonalas ajánlókat helyezünk el az ország minden területéről. A gasztronómia rovat igazi nyálcsorgató képekkel és receptekkel lesz tarkítva. Az útikalauzban megismerünk különböző tájakat, kultúrákat, történelmi helyeket és sok-sok nevezetességet. A tudatosság fóruma lesz az, ahol a pozitív, életigenlő témák rengetege lesz olvasható. Végül az irodalom, ahol a tollforgatók művei kapnak helyet. Aztán, ahogy az igények diktálják más rovatokat is tudunk indítani. Kérdezhetnék, hogy olvasói rovat nincs? Nem is akartunk ilyen rovatot, mert ha egy olvasónk azzal tisztel meg, hogy ír nekünk, akkor azt ugyanúgy jelentetjük meg, mintha a lap írói írták volna. Nincs különbség, egyenlőség van. Na és a sztárok, titkok, storyk? Ilyenek is lesznek, mindig, ahol bemutatunk személyeket a tudatosság rovatba helyezzük el, mert mindig valami pozitív üzenettel vagy tanítójelleggel szeretnénk megjelentetni.

A logónkról is említsünk pár szót. A galamb a béke, a szelídség szimbóluma. Mi hasonlóak szeretnénk lenni. Kirepülni a fészekből és elvinni a híreket mindenkinek. A postagalamb vitte korábban a levelet a nemesek között. Mi most eljutunk minden érdeklődőhöz cenzúra nélkül, egymást tiszteletben tartva, egymás tisztességét megőrizve. A boríték a csőrében a  mi lapunk. Nyissátok ki naponta a Hírgalambot. Engedjétek, hogy megmutassuk, hogy hány történet van ami nem kerül be a médiába. Megmutatjuk, hogy minden ember értékes, mindenkire szükség van. Éppen ezért írjatok nekünk ötleteket, cikkeket, ajánlásokat az info@hirgalamb.hu címre. Értetek vagyunk!

Most, hogy teljes képet kaptatok a színek, szimbólumok jelentéséről, a lap küldetéséről, engedjétek meg, hogy még pár mondat erejéig itt tartsalak titeket. Ez az Internetes média nem jöhetett volna létre Barna Gusztáv, Patkó-Sárik Andrea, dr. Palotai Eszter és Pálócziné Belényesi Enikőnek és Múller Júliának az anyagi támogatása nélkül. Mert tudjátok minden pénzbe kerül. Hálásan köszönöm nekik a segítséget. Ugyanígy hálás vagyok a weblap készítőinek, Joy Design Studionak, akik ezután is jelen lesznek és a weblap karbantartását végzik.

Köszönöm nektek olvasóknak, hogy eljutottatok hozzánk és mi is eljuthatunk hozzátok. Együtt lehetünk galambszívűek, hirdessétek másoknak is, hogy megszülettünk és szárnyaljunk együtt attól, hogy szeretetben, hitelességgel, toleránsan írunk és olvasunk. Kérlek, legyetek türelmesek hozzánk, hogy időt igényel mire rengeteg írás jelenik meg nálunk és idő kell ahhoz, hogy olvasótáborunk szaporodjon. Addig is írjatok ötleteket, osszátok meg a lapunkat. 

Taksony, 2018. június 29

                                   Köszönettel és tisztelettel:

                                                                                Patak Gábor Gaba alapító, főszerkesztő